RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

„ApaVital de o păstraţi, pe Ponta voi să-l votaţi!”, un mesaj ce l-a făcut pe primar să amâne decizia cu privire la operatorul ieșean. Președinte de asociație :”Atunci când generalul şi statul major trec la inamic, armata se destramă” (FOTO)

Primarului Dumitru Pantazi i-a fost teamă că proiectul împotriva ApaVital va trece la presiunea cetăţenilor şi drept urmare l-a retras de pe ordinea de zi, lăsând cu ochii în soare miile de păşcăneni ce aşteaptă o soluţie la problema contractării serviciilor de apă-canal.

 

 Peste 70 de cetăţeni s-au prezentat astăzi în plenul şedinţei de Consiliu Local pentru a cere consilierilor să voteze împotriva ApaVital. Aceştia nu au venit cu mâna goală, ci au afişat mesaje împotriva operatorului ieşean. Unul dintre acestea, se pare că l-a determinat pe edilul şef să-şi retragă de pe ordinea de zi proiectul, pentru ca nu cumva consilierii PSD să cedeze şantajului electoral al cetăţenilor şi astfel proiectul împotriva ApaVital să treacă:„ApaVital la Iaşi de o păstraţi, pe Ponta voi să-l votaţi!”

  

 După anunţul primarului de a-şi retrage proiectul de pe ordinea de zi, acesta a anunţat că publicul interesat poate să rămână în sală pentru a dezbate problemele apărute după ce ApaVital a preluat serviciul. Primarul a dorit în acest fel să profite de solicitarea venită de la reprezentanții a două asociaţii de proprietari, care au cerut organizarea unei întâlniri publice în care iniţiativele cetăţenilor să fie dezbătute.

 Întrebat dacă această dezbatere publică este legal organizată, fără a fi anunţată şi programată la o oră inaccesibilă majorităţii populaţiei, primarul Dumitru Pantazi şi secretarul Mircea Zuzan au susținut că dacă va fi nevoie ea va fi repetată.

 Rând pe rând păşcănenii au luat cuvântul exprimându-și dorinţa, unanimă, ca ApaVital să încheie contracte cu fiecare utilizator casnic, fără a condiţiona clienții să scoată apometrele pe casa scării sau în branşamentul general.

 Cererile nu s-au oprit aici. Ion Damian, preşedintele Asociaţiei de Proprietari „Gospodarii” a solicitat ca salariul directorului ApaVital să fie diminuat de la 20.000 de lei, la 10.000 de lei, iar cu diferența să se plătească salariile pentru 10 cititori de contoare. Mai mult, acesta a făcut o declaraţie tranşantă faţă de interesele Iaşului care sunt susţinute de persoane din conducerea Paşcaniului: “Atunci când generalul şi statul major trec la inamic, armata se destramă. Dumneavoastră nu ştiţi ce se vorbeşte pe stradă: doar despre ApaVital. Am înţeles că sunt infiltraţi de la Iaşi în Consiliul Local. De la bătrânul de acolo vin toate ordinele”, a adăugat acesta.

 Din partea consilierilor locali PNL a luat cuvântul Neculai Enea, care a dorit să afle dacă în următoarea şedinţă vor intra pe ordinea de zi proiectele păşcănenilor, și Marius Pintilie care şi-a recunoscut votul pentru ApaVital, dar pe care acum nu-l mai consideră ca fiind de actualitate.

 “Eu am fost unul dintre consilierii locali care au votat pentru ApaVital, deoarece am considerat că investiţiile sunt benefice oraşului. Noi am sperat ca lucrurile să devină mai bune. Am crezut că va fi mai bine, însă în 4 luni şi jumătate nu s-a întâmplat nimic. Paşcaniul trebuie acceptat aşa cum este, deoarece nu se poate schimba. ApaVital trebuia să preia vechile contracte aşa cum erau”, a explicat Marius Pintilie.

Consilierul PSD, Vasile Pleşca, a ţinut să explice cetăţenilor că dacă legea se schimbă, atunci Primăria ar avea posibilitatea să intervină cu sprijin financiar pentru a se scoate pe casa scării apometrele. Propunerea acestuia a fost repinsă vehement de cei prezenţi în sală, deoarece ei nu doresc ca apartamentele să fie găurite din nou şi să fie tranzitate de alte ţevi.

 Prezent la discuţii, deputatul Neculai Răţoi, a fost indicat de primarul Dumitru Pantazi ca unul dintre cei care ar putea modifica legislaţia astfel încât să se poată încheia contracte individuale cu cetăţenii care nu au scoase apometrele pe casa scării.

 În replică, Ion Moţatu, unul dintre membrii grupului de iniţiativă locală i-a atras atenţia edilului şef că o astfel de legislaţie există, însă nu este pusă în aplicare de cei de la ApaVital.

 Întâlnirea s-a încheiat fără a se lua o decizie, principalele intervenţii ale oamenilor fiind notate într-o minută. De precizat faptul că discuţiile nu au fost purtate pe marginea proiectelor propuse de păşcăneni de ieşire din ARACIS şi de denunţare a contractului de delegare către ApaVital, ci pe marginea proiectului propus de primar, astfel că în perioada următoare va fi organizată o nouă întâlnire la care vor fi invitaţi și reprezentanţii mediului de afaceri.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Neculai Tarcan, Marius Tincu și sportivii din naționalele de rugby invitați la Pașcani. Baza de unde au plecat, sufocată de bălării

Marius Parteni

Vezi cine sunt candidații pentru posturile de directori ai RAGCL, EcoSalubritate, PSA și Casa de Cultură!

Răzvan Grecu

Discuții amânate pentru mâine legat de situația de la RAGCL Pașcani

Marius Parteni
Încarcă...