NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

USR Pașcani a propus ca municipalitatea să cumpere 5 defibrilatoare portabile, în loc de ceasuri stradale

Proiectul de buget al municipiului Pașcani pentru anul 2020 a fost amendat de către partidele politice, dar și de cetățenii interesați. La finalul săptămânii trecute, Claudiu Neamțu, purtătorul de cuvânt al USR, filiala locală, a anunțat că formațiunea politică a depus 3 amendamente la proiectul de buget.

Unul dintre acestea se referă la achiziționarea a 5 defibrilatoare portabile care să fie amplasate în zonele publice ale municipiului pentru acordarea de prim-ajutor atunci când situația o impune. Costul estimativ pentru aceste defibrilatoare este de 30.000 de lei, iar USR a propus renunțarea la achiziționarea de ceasuri stradale.

În ultimii ani în Pașcani au murit pe stradă oameni cu probleme cardiace deoarece zonele publice nu sunt dotate cu aceste aparate. În Spitalul de Urgență Pașcani, în toamna anului trecut a murit un copil deoarece nu a existat un defibrilator cardiac care ar fi putut să-i restabileasca funcția cardiacă. Costul unui defibrilator este în jur de 6000 lei. Un defibrilator este capabil să restabilească ritmul cardiac normal la un pacient care tocmai a suferit un atac de cord sau moarte subită. Primaria Pașcani a hotărât să aloce 30.000 de lei pentru ceasuri stradale! Vrem defibrilatoare cardiace care să ajute „ceasul” uman nu ceasuri stradale!”, este mesajul USR Pașcani, pe pagina de Facebook.

Celelalte două amendamente propuse de USR se referă la înființarea unei parcări pe terenul dintre Biserica Sf. Vineri și Piața din Vale și la achiziționarea unei suprafețe de teren pentru extinderea Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

În forma publicată a proiectului de buget, ce va ajunge pe masa consilierilor locali, joi 20 februarie, aceste propuneri ale USR nu sunt prinse.


Advertisements
Loading...

Related posts

Circulație în sens unic pe mai multe străzi din Pașcani

Marius Parteni

Răspundem cititorilor: Iată în ce locații se oficiază cununiile civile la Pașcani

Marius Parteni

HARTĂ: Grosimea stratului de zăpadă din județul Iași

Redacția
Încarcă...