NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Aparat unic în Moldova la Spitalul CF din Iaşi. Reduce durata de spitalizare de la 10 zile la 3

Tratament modern la Spitalul Căi Ferate din Iaşi pentru bolnavii cu dureri de călcâiie şi inflamaţii ale tendoanelor de la umăr, şold şi genunchi. Unitatea a cumpărat din fonduri proprii, un dispozitiv unic în Moldova ce poate reduce perioada de spitalizare a unui pacient de la 10 zile la numai trei. Bolnavii au nevoie de numai trei şedinţe pentru a fi vindecaţi.

Aparatul pe care medicii de la Clinica de Balneologie şi Recuperare Medicală a Spitalului Căi ferate din Iaşi îl au în dotare de la începutul acestei săptămâni funcţionează cu unde de şoc extracorporale. Dispozitivul este folosit în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu tendinite, pinteni calcaneeni, cea mai comună cauză a durerii de călcâi. Iar tratamentul este extrem de simplu şi eficient.

Sorin Stratulat, şeful Clinicii de Balneologie şi Recuperare Medicală: “Înseamnă 2-3 şedinţe a 2-3 minute însemnând pe de o parte scăderea durerii şi reluarea unei activităţi în parametri normali a mersului şi a unei activităţi fizice obişnuite de zi cu zi. Nu îl internăm pe pacient în spital şi el vine de acasă şi face 3 şedinţe”

  

Iar pacienţii care beneficiază de tratament spun că se văd rezultate: “călcâiul drept mă durea şi mergeam greu. După prima şedinţă mă simt bine, să vedem următoarele două,” a spus un pacient.

Dispozivul a fost cumpărat de Spitalul Căi Ferate din Iaşi din fonduri proprii şi a costat 11 mii de euro.

Sursa digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ce trebuie să facă persoanele care nu au intrat în posesia cardului de sănătate

Redacția

Două şcoli din Paşcani şi una din Târgu Frumos au primit finanţări prin proiectul Erasmus+ KA1

Diana Marcu

APEL! Ieșenii sunt rugați să doneze sânge pentru ca operațiile să nu mai fie amânate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site