NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

ANALIZĂ Angajații sezonieri în pandemie pe litoralul românesc: De la experiența românilor întorși din străinătate la specula necalificaților și „foiala între cârciumi”

”A fost o foială permanentă, își găseau de muncă în Mamaia și, în timpul programului, dacă nu era treabă, luau presa și sunau la alte cârciumi ca să vadă câți bani ar lua acolo. Dacă le dădea mai mult plecau și îi lăsau pe ăia fără oameni. Apoi, dacă nu le convenea, se întorceau de unde au plecat sau căutau alte locuri și găseau imediat. Pentru că era nevoie de ei și ei simțeau asta”, Matei Datcu, pescar și patronul ”Pescăria lui Matei” din Agigea.

”În primul sezon de pandemie a fost ok pentru că toată forța de muncă din afară s-a întors în România, căuta de muncă, iar noi am simțit afluxul oamenilor cu experiență în domeniul ospitalității. Salariile au crescut cu 15-20% pentru că veneau de-afară și cereau mai mult, mai ales datorită experienței. Anul ăsta, însă, ei s-au întors la joburile din afară iar noi am rămas cu personalul necalificat care nu prea vrea să muncească, ce e drept. Văzând că cei specializați au cerut mai mult și au primit au început și cei necalificați să supraliciteze”, Anca Nedea Pavel, antreprenor în turism și director executiv al Organizației Patronale Mamaia-Constanța.

Cele două sezoane estivale din timpul pandemiei COVID-19 au fost resimțite complet diferit de patronii din Horeca,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanşării cutremurelor

Redacția

Ludovic Orban: Unii dintre colegii mei consideră că îi fac bine lui Cîţu dacă dau toată ziua în mine. Şi premierul mă critică şi mă atacă pe nedrept

Redacția

Stare de urgență în Letonia, timp de trei luni, după ce cazurile de COVID-19 au crescut alarmant/ Vaccinarea populației, printre cele mai scăzute niveluri din UE/ Angajații la stat vor fi imunizați obligatoriu până la 15 noiembrie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site