NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Amănunte explozive în cazul Tărăboanță: 5,8 miliarde prejudiciu. Cei anchetați nu pot părăsi țara!

Primele informații din ancheta demarată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Iaşi care a avut loc în Pașcani în dimineața zilei de 7 februarie indică un prejudiciu de 5,8 miliarde lei vechi. În acest caz este cercetat Lucian Tărăboanță și Marius Cuberschi, proprietarul unei societăți din comuna Răchiteni. Aceștia au interdicția de a părăsi țara pe perioada cercetărilor.

 

 Surse din cadrul anchetei susțin că proprietarul societății cu care afaceristul pășcănean a avut legături economice ar fi nevinovat. Fratele acestuia, Laurențiu Cuberschi, ar fi emis mai multe facturi către societatea lui Lucian Tărăboanță. Se vorbește de sume de ordinul miliardelor de lei, iar Laurențiu Cuberschi a fost în acea perioadă chiar angajat al lui Tărăboanță. Facturile emise au avut ca bază achiziții fictive, plate lor făcându-se fraudulos prin numerar sau viramente bancare. Scopul acestor operațiuni financiare ar fi fost deducerea T.V.A.-ului pe care firma administrată de către afaceristul pășcănean îl avea de plată către ANAF. În fața anchetatorilor Tărăboanță a dat vina pe angajatul său, în timp ce proprietarul societății din Răchiteni a spus că habar nu are de tranzacțiile efectuate. Anchetatorii nu l-au putut audia pe Laurențiu Cuberschi, acesta fiind plecat din țară în Anglia.  

 Procurorii i-au interzis lui Lucian Tărăboanță să părăsească țara deoarece existau informații că obținuse o viză pentru Statele Unite ale Americii. De asemenea suma de bani confiscată în timpul perchezițiilor cât și bunurile pe care s-a pus sechestru rămân la dispoziția celor care fac cercetări.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Un bărbat din Moțca amendat, iar altul din Stolniceni a rămas fără permis de conducere

Ema Roman

Când este îndreptățit polițistul să vă legitimeze. Noi reguli din ianuarie

Redacția

Doi candidați pentru funcția de comandant adjunct al Poliției Pașcani!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site