NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria va expertiza starea rețelelor de gaz făcute în Gâștești, pentru ca Delgaz Grid să poată semna contracte cu cetățenii

Municipalitatea a demarat procedurile pentru a contracta serviciile de expertizare pentru rețelele  de gaz metan ce au fost realizate anul trecut. Demersul este necesar pentru ca Delgaz Grid să poată prelua rețelele, astfel încât să poată încheia contracte de furnizare cu cetățenii din Gâștești.

Legislația în vigoare prevede că operatorii sistemelor de distribuție sunt obligați să suporte costul lucrărilor de extindere și a branșamentelor la consumatorii finali. Doar că acești operatori au libertatea să analizeze dacă aceste extinderi sunt justificate economic și le pot face doar dacă au și banii necesari pentru investiții.

Astfel, chiar dacă unele primării au banii necesari pentru aceste extinderi, nu pot angaja investiția, pentru că nu le permite legea, iar  varianta cu decontarea ulterioară a cheltuielilor de către operatori nu este legală și nici funcțională.

Într-o astfel de situație se află și municipiul Pașcani, care după ce a investit în toamna anului trecut într-un proiect de extindere a rețelelor de gaze naturale, fără ca operatorul Delgaz Grid să semneze contractul de racordare la sistemul de distribuție, întâmpină dificultăți în recepția și punerea în funcțiune a investiției.

  

„La Gâștești am trimis documentația miercuri către o firmă, în așa fel încât să ne facă o ofertă financiară pentru expertiza tehnică la rețelele deja făcute. Vreau să înțeleagă toată lumea că Primăria Municipiului Pașcani nu a blocat niciun fel de investiții. Am explicat și în alte conferințe de presă și vreau să înțeleagă toată lumea că nu ne opunem noi la nicio investiție cu gazul. Din păcate suntem într-o situație neplăcută în care fosta administrație a dat drumul la o lucrare neautorizată de Delgaz Grid. Iar Delgaz Gridul printr-o intervenție personală la București, despre care am vorbit, a acceptat în ultimă instanță să preia acele străzi cu extindere de gaz cu condiția ca acestea să fie realizate corespunzător. Iar noi astăzi încercăm să contractăm o astfel de firmă, să ne dea o expertiză tehnică din care să rezulte că ele pot fi folosite, ” a explicat primarul Marius Pintilie.

Advertisements

Related posts

NewsPascani.com a aflat cât a plătit municipalitatea pentru documentația greșită de la Palatul Cantacuzino: 12.600 lei s-au dus pe un plan de marketing! (DOC)

Răzvan Grecu

Propuneri pe marginea proiectului de buget: Parcuri de joacă, bazin de înot, mai puțini bani pentru studii și servicii religioase (VIDEO)

Teona Gherasim

O viață cât un Centenar! Trei pășcăneni născuți în anul Marii Uniri, au fost premiați de autorități

Oana Cordoneanu
Încarcă...