NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ajutoare sociale acordate celor care nu-şi pot plăti factura la curent

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, vrea să modifice ordonanţa prin care sunt suspendate ajutoarele sociale în cazul asistaţilor datornici la bugetul de stat.

Ordonanţa dată de Guvernul Boc prevedea că persoanele care au datorii la stat nu mai primesc ajutoare sociale. Într-un interviu, ministrul Muncii a declarată că asistaţii sociali urmează să primească o perioadă de graţie de şase luni în care pot să-şi plătească taxele către stat.

În acestă perioadă, ajutorul social nu este suspendat. Mai mult, aceştia vor putea plăti datoriile chiar din ajutoarele primite de la stat. Statul vrea să îi ajute pe românii prea săraci ca să-şi poată plăti factura la curent electric.  Ministerul Muncii pregăteşte deja o nouă formă de ajutor social care să vină în sprijinul lor.

  

Ajutoare similare cu cele la încălzire

Mariana Câmpeanu a declarat că noua formă de asistenţă socială va fi similară cu ajutorul pentru încălzire. Potrivit ministrului muncii, s-a ajuns în această situaţie din cauza preţului tot mai mare la energia electrică. Specialiştii ministerului lucrează deja la metodologia prin care vor fi desemnate criteriile de acordare a banilor pentru plata facturilor la curent.

sursa evenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

10 lei, propunerea pentru coplată la Spitalul Municipal Pașcani . La spitalul CF încă nu se poate aplica ordinul

Oana Cordoneanu

Salariaţii se vor bucura de un weekend prelungit de 4 zile la finalul lunii noiembrie

Redacția

Pompierii ieşeni recomandă cetăţenilor curăţarea coşurilor de fum pentru evitarea incendiilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site