RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ajutoare sociale acordate celor care nu-şi pot plăti factura la curent

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, vrea să modifice ordonanţa prin care sunt suspendate ajutoarele sociale în cazul asistaţilor datornici la bugetul de stat.

Ordonanţa dată de Guvernul Boc prevedea că persoanele care au datorii la stat nu mai primesc ajutoare sociale. Într-un interviu, ministrul Muncii a declarată că asistaţii sociali urmează să primească o perioadă de graţie de şase luni în care pot să-şi plătească taxele către stat.

În acestă perioadă, ajutorul social nu este suspendat. Mai mult, aceştia vor putea plăti datoriile chiar din ajutoarele primite de la stat. Statul vrea să îi ajute pe românii prea săraci ca să-şi poată plăti factura la curent electric.  Ministerul Muncii pregăteşte deja o nouă formă de ajutor social care să vină în sprijinul lor.

  

Ajutoare similare cu cele la încălzire

Mariana Câmpeanu a declarat că noua formă de asistenţă socială va fi similară cu ajutorul pentru încălzire. Potrivit ministrului muncii, s-a ajuns în această situaţie din cauza preţului tot mai mare la energia electrică. Specialiştii ministerului lucrează deja la metodologia prin care vor fi desemnate criteriile de acordare a banilor pentru plata facturilor la curent.

sursa evenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Absolvenţii de liceu sau facultate nu mai sunt interesaţi să se înscrie la şomaj

Redacția

Program pentru creşterea natalităţii în România

Redacția

Elev pășcănean la spital după un accident în sala de sport

Răzvan Grecu
Încarcă...