Card Revolut. Sursă foto: Dreamstime
Unele firme din România lucrează fac plăți și încasări prin Revolut. Cei care le administrează trebuie să știe unele lucruri din perspectiva TVA și a impozitului. Consultantul fiscal Adrian Bența a explicat aceste lucruri în revista Prietenii Fiscalității.
El dă exemplul unei firme neînregistrată în scopuri de TVA care deține un card Revolut și lunar primește o factură de la societatea Revolut din Lituania reprezentând comisioane pentru intermedierea diverselor plăți și încasări.
“Considerăm că serviciile realizate de societatea Revolut sunt servicii de natură financiar bancară ținând cont că acestea sunt domiciliate/utilizate prin intermediul Libra Bank”, spune el.
Adrian Benta – consultant, Foto: StartupCafe.ro
Acestea sunt reglementate (de art. 292 alin. (2) lit. a) pct. 3 din Codul fiscal) și sunt scutite de TVA. Prin urmare, nu se plătește TVA pentru achiziția acestor comisioane.
Însă, afirmă Bența, aceste plăți sunt achitate pentru intermedierea altor plăți, dacă ne raportăm la noțiunea fiscală de comision (așa cum este reglementată de art. 7 pct. 9 din Codul fiscal).
Potrivit acestuia, comisioanele plătite unei societăți nerezidente sunt în sfera impozitului datorat de nerezidenți în România (conform art.
» Citește continuarea pe pagina autorului