RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Agenţii de poliţie încadraţi din sursă externă îşi încep activitatea

În urma concursului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, poliţiştii încadraţi din sursă externă au avut prima întâlnire cu conducerea unităţii în prima zi a acestei luni.

 

           

  

                   Din cele 130 de posturi scoase la concurs pentru încadrare din sursă externă, au fost ocupate un număr de 112 locuri, toate în specialitatea ordine şi siguranţă publică, fiind prevăzute în cadrul Posturilor de Poliție Comunale.

                   La data de 11 iunie a.c. agenţii de poliţie vor depune jurământul de credinţă, iar la data de 25 iunie a.c. vor urma un curs intensiv de iniţiere în carieră.

                   După 6 luni, în care se vor afla în responsabilitatea unui poliţist cu experienţă, aceştia vor susţine examenul de definitivare.

Advertisements

                   Pe toată perioada de pregătire, poliţiştii nu vor avea dreptul să poarte armament, să desfăşoare activităţi specifice structurii poliţiei judiciare şi a poliţiei rutiere, de asemenea nu au acces la informaţii clasificate, până la obţinerea calităţilor şi a avizelor necesare.

                   Mesajul conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi pentru agenţii de poliţie:

Advertisements

                   „ Prin natura profesiei pe care aţi ales-oaveţi o responsabilitate enormă: reprezentaţi interfaţa unei instituţii fundamentale a statului, ce asigura ordinea şi legalitatea în relaţia cu oamenii, cu comunitatea.

                   Disciplina, profesionalismul, seriozitatea şi integritatea sunt elemente esenţiale în meseria de poliţist. Le urăm mult succes noilor colegi !”

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

A fost adoptat Noul Cod Rutier

Redacția

Șofer depistat în trafic de polițiștii pășcăneni, sub influența alcoolului

Redacția

(Video) Fetiță ucisă de o remorcă scăpată de sub control, în Iași

Redacția
Încarcă...