NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Adolescentul care a ucis doi americani care îl amenințau cu moartea în timpul protestelor de la Kenosha, din 2020, a fost achitat/ Jurații au stabilit că tânărul Kyle Rittenhouse a fost în legitimă apărare

Tânărul american Kyle Rittenhouse, care a ucis două persoane şi a rănit o a treia în august 2020 la Kenosha, a fost achitat vineri după un proces foarte urmărit în Statele Unite, relatează Agerpres, care citează AFP.

Cei doisprezece juraţi ai unui tribunal din statul Wisconsin l-au declarat pe Kyle Rittenhouse ”nevinovat” pentru cele cinci capete de acuzare, între care crime, în a patra zi de deliberări. Tânărul, acum în vârstă de 18 ani, care risca închisoarea pe viaţă, a pledat pentru legitimă apărare în acest proces.

Cazul său a devenit un motiv de dispută între stânga americană, care susține că este vorba de crimele comise de un alb suprematist, și conservatorii de peste ocean, convinși că Rittenhouse a acționat în legitimă apărare împotriva unor protestatari violenți ai Antifa ce intenționau să-l omoare, conform unei analize publicate de G4Media.

Protestele

Advertisements
Advertisements
  

Protestele din Kenosha au izbucnit după ce Rusten Sheskey, un ofițer de poliție alb, l-a împușcat și rănit pe Jacob Blake, un afro-american. Incidentul a avut loc după ce polițiștii au ajuns la un apartament ca răspuns la o plângere de violență domestică și au încercat să-l aresteze pe Blake.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

VIDEO Barcelona, victorie dramatică în minutul 93 pe terenul Valenciei

Redacția

LaLiga: Karim Benzema – omul serii în deplasarea de la Valladolid / Rezultatele zilei de vineri

Redacția

Fostul fotbalist sârb Sinisa Mihajlovic a murit la doar 53 de ani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site