NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Actori, start înscrieri la prima ediție a Festivalului Rampa Teatrală!

Se anunță un eveniment foarte important pentru Pașcani, o sărbătoare a teatrului pentru toți, în care vedetele vor fi elevii din Pașcani. Tinerele talente actoricești din Pașcani sunt așteptate să se înscrie la un Festival aflat la prima ediție la noi în oraș.  

La finalul lunii noiembrie, lună dedicată culturii în municipiul nostru, vor avea loc reprezentanții scenice, iar cele mai bune piese de teatru jucate pe scena instituției vor fi premiate.

„În perioada 26-27 noiembrie 2016 va avea loc prima ediție a Festivalului de teatru pentru elevi RAMPA TEATRALĂ. Manifestarea face parte din calendarul activităților programate în luna noiembrie pe care am intitulat-o Luna Culturii, lună  dedicată prozatorului Mihail Sadoveanu născut la Pașcani la 5 noiembrie 1880”, ne-a declarat Daniela Calistru, director la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu Pașcani.

În a XI-a lună a anului, municipiul Pașcani celebrează prozatorul Mihail Sadoveanu și cu această ocazie, instituțiile culturale pregătesc un program divers prin care este amintită opera sadoveniană, sau sunt puse în valoare talentele locale. În acest sens, conducerea Casei de Cultură care poartă numele scriitorului a gândit un Festival.

La eveniment se pot înscrie trupele de teatru din școli și nu numai, atâta timp cât este respectat regulamentul Festivalului.

Festivalul se desfasoară în regim de concurs în zilele de 26 și 27 noiembrie 2016 și se adresează trupelor de teatru formate exclusiv din elevi de la școli generale și licee. Trupele de ciclu primar, cele de gimnaziu și liceal vor concura în secțiuni separate, urmând ca fiecare secțiune să aibă clasament și premii proprii. Fiecare trupă înscrisă trebuie sa aibă un nume, chiar dacă aparține unei instituții, și să fie formată din elevi (actori, figuranti etc.). Nu este obligatoriu ca trupa să aparțină unei anumite instituții sau sa fie pregatită de către un profesor. Piesele prezentate trebuie să fie interpretate exclusiv în limba română. Prin înscriere, trupele își exprimă acordul cu spectacolele”, a completat Aliona Gâtlan, profesor coordonator al trupei Prometeu Pașcani.

 

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Cursuri de formare prin teatru pentru copii într-un spațiul de joacă din municipiu

Teona Gherasim

Ortodocşii sărbătoresc Întâmpinarea Domnului

Redacția

Roxana Lupu, actriță româncă la Londra în filmul „Maria, Regina României”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site