RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Acţiuni dedicate Unirii Principatelor la Colegiul Național Mihail Sadoveanu

 ,,Unirea cea mică”, asa cum e denumită ziua de 24 ianuarie, are o semnificaţie deosebită pentru municipiul nostru, având în vedere vecinătatea cu palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa. Ca în fiecare an, și de această dată, Colegiul Naţional ,,Mihail Sadoveanu” a marcat acest eveniment important din istoria românilor prin mai multe activităţi.

 

Astăzi, Catedra de Istorie în colaborare cu Biblioteca Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” au organizat o activitate prin care s-a urmărit evocarea semnificației istorice a zilei de 24 ianuarie şi a personalităţii marcante a lui Alexandru Ioan Cuza, o prezentare a palatului de la Ruginoasa şi o reconstituire a vieţii la palat în secolul al XIX-lea.

  

Elevii de clasa a X-a și a XI-a au vizionat filmuelțe despre cum s-a realizat Mica Unire și au ascultat pe cele două profesoare de istorie care au lansat această invitație. Adela Jitaru și Haricleea Mercaș au adunat elevii în Biblioteca Colegiului, acolo unde le-au vorbit despre Domnitor și evenimentul de pe data de 24 Ianuarie.

 {jcomments off}

 

 

Related posts

Se deschid școlile în 8 februarie, „dacă situația epidemiologică o permite”

Redacția

Tabăra „Floare de colț”, adevărată bucurie a copilăriei (VIDEO)

Redacția

Proiect educațional la Miron Costin Pascani „Info.biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate” (VAL)

Redacția
Încarcă...