RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Acțiune la nivel județean la trecerile de cale ferată. Au fost aplicate 271 de sancțiuni contravenționale

Marți, 28 iulie, polițiștii Serviciului Rutier, formațiunilor de profil din Iași, Pașcani, Târgu Frumos şi Hârlău în colaborare cu lucrători ai Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi, au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea accidentelor de circulaţie comise la trecerile la nivel cu calea ferată, depistarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie instituite în zonă şi pun în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

Au fost aplicate în total 271 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 58.000 lei, după cum urmează:

–          nerespectarea reguli trecere nivel cale ferată – 14

  

–          depăşire – 5

–          nepurtare centură – 43

–          folosire telefon mobil – 31

–          lipsă acte – 18

–          alte abateri la regimul rutier – 122

Totodată, au fost reținute 24 de permise de conducere (pentru nerespectarea roşu CFR – 12, depăşire – 5, prioritate pietoni – 1, viteză – 4, alcool – 1, nerespectare dispoziţii poliţist rutier – 1), precum și 4 certificate de înmatriculare. În cadrul acțiunii a fost constatată și o infracțiune.

   Exemple:

– A. Marian, de 27 ani, din Târgu Frumos, conducea un autovehicul pe DN 28 dinspre Podu Iloaiei spre Iaşi, iar la trecerea la nivel cu calea ferată de la ieşirea din localitatea Podu Iloaiei nu a respectat semnalele acustice si luminoase, continuându-şi deplasarea. Acesta a fost sancţionat cu amenda de 945 lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 90 zile;

 – P. Alexandru, de 28 ani, din Iasi a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe str. Sergent Grigore Ioan din Iași, iar la trecerea la nivel cu calea ferată de la BJATM nu a respectat semnalele acustice si luminoase ale semibarierelor aflate în coborâre. Acesta a fost sancţionat cu amenda de 945 lei, iar ca măsură complementară s-a procedat la reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Clanul din Târgu Frumos care vindea sclavi în Anglia. 12 români au fost exploatați prin muncă

Redacția

Înarmat cu un pistol a mers să se cinstească. Amicii au râs că poartă o armă de jucărie, dar ce a urmat i-a îngrozit

Marius Parteni

Laura Codruta Kovesi, procurorul european, despre pragul de un milion de Euro pentru evaziune: Propunerea de lege adoptată extrem de rapid ridică întrebări serioase

Redacția
Încarcă...