NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

A murit suceveanul infectat cu coronavirus adus la București în elicopter cu IPS Pimen. Era tatăl a 10 copii

A murit suceveanul infectat cu coronavirus adus la București în elicopter cu IPS Pimen. Era tatăl a 10 copii și înainte să fie confirmat pozitiv cu coronavirus fusese în Germania, în cursă.

  • Lucian Covaliu era șofer profesionist.
  • El a venit din Germania pe 16 martie.

Lucian Covaliu (47 de ani), tată a 10 copii, s-a stins din viață. Era infectat cu coronavirus și la începutul acestei săptămâni a fost transferat de la Spitalul Județean Suceava la Institutul „Matei Balș” din București, deoarece starea lui se agravase. Suceveanul a fost transportat cu elicopterul împreună cu ÎPS Pimen.

La data de 13 aprilie 2020, Lucian Covaliu a fost internat la Spitalul Județean din Suceava având probleme pulmonare cauzate de coronavirus, iar următoarea zi a fost transferat la Terapie Intensivă, deoarece starea sa de sănătate s-a agravat. Pe 15 aprilie, bărbatul a fost intubat, fiindcă nu putea respira singur, scrie Ziar de Suceava.

Dorina Covaliu, soția pacientului, a declarat pentru adevarul.ro faptul că nu a cerut că bărbatul să fie transferat la București. Medicul a sunat-o în seara de 20 aprilie și ia cerut acordul pentru transferul în Capitală. “N-am cerut să fie transferat. Aseară (n.r. – luni) m-au sunat şi mi-am dat acordul, pentru că medicii au spus că există o şansă să fie într-o stare mai bună.”, a
explicat femeia.

Dorina Covaliu a vorbit ultima dată cu soțul său pe 14 aprilie. Bărbatul se afla într-o stare gravă, medicii așteptând ca acesta să răspundă tratamentului: “Era în perfuzie, cu mască de oxigen. Când am văzut că nu-mi mai răspunde la mesaje, am sunat la spital şi mi s-a spus că nu mai poate să respire, nu-i mai funcţionau plămânii, așa că l-au intubat.

Nu aveam cum să iau legătura cu el. Am încercat să mai sun, mi s-a spus că-i într-o stare grea, aşteaptă şi ei să răspundă la tratament, să ne rugăm pentru că ei fac până la un punct.”

Lucian Covaliu era şofer profesionist și revenit în România pe 16 martie, când s-a întors din Germania, unde a transportat agricultori la muncă. Era tatăl a 10 copii cu vârste între 5 și 22 de ani.

ROMAN24

Advertisements

Related posts

Cum schimbă protestele muncitorilor români legea muncii în Germania: ce au scos la iveală controalele

Redacția

Câte ore se stă la coadă pentru a intra în ţară prin Nădlac II, din cauza aglomeraţiei

Redacția

Rovana Plumb: TIMBRUL DE MEDIU ar putea fi diferenţiat între maşinile pe benzină şi cele pe motorină

Redacția
Încarcă...