NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Dascălul de la biserica pe rit vechi, din Târgu Frumos, a murit din cauza COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică anunţa încă un val de decese cauzate ca urmare a infectării cu COVID-19! Toate decesele s-au produs la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Sunt două decese a unor ieşeni, iar a treia persoană decedată este un doctor din Botoşani care s-a stins din viaţa la Iaşi.

Bărbatul în vârstă de 65 de ani este dascălul din Târgu Frumos care, alături de preotul din localitate, a fost confirmat cu COVID-19. Vă aducem aminte faptul că, recent, un preot de rit vechi s-a dus cu molifta la sute de locuitori din orașul Târgu Frumos. Preotul si dascălul erau pozitiv la infectarea cu COVID-19. DETALII AICI DESPRE ANCHETĂ

”In weekend, Terapia Intensivă a lucrat la capacitate maximă. Din păcate am avut patru decese. Trei dintre ele au fost în decursul nopţii trecute. Printre decese se afla şi o colegă de-a noastră. Avea mai multe comorbilitati. Nu contează cine eşti, cu cine te ocupi, doare la fel de mult când o viaţă nu este. Doctoriţa a venit de la Botoşani în urmă cu patru zile şi a intrat direct în Terapie Intensivă. Starea generală a devenit din ce în ce mai gravă, nu neapărat în urma infectării cu COVID-19, ci ami degrabă din cauza reechilibrării disfuncţiei de organ, aceasta reechilibrare nu a mai putut fi posibilă. În Terapie Intensivă avem cazuri critice. La ora actuală mai sunt trei locuri libere în terapie intensivă, dintre care două urmează a fi dezinfectate şi pregătite.” a menţionat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Deşi medicii au depus toate eforturile necesare pentru a-l ţine în viaţă pe Grigore Luchian, din cauza unei insufieciente respiratorii acute, bărbatul a decedat.

”Pacientul a fost transferat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă prezentând fenomene de insuficientă respiratorie acută. Totodată, acesta avea şi alte boli asociate. Din păcate nu a mai putut fi salvat.”, a precizat prof. dr. Carmen Dorobat, managerul spitalului de Boli Infecţioase Iaşi. Chiar dacă bărbatul a decedat niciun contact nu va mai fi anchetat deoarece ancheta epidemiologica a fost încheiată.

„Ancheta epidemiologica a fost efectuată şi finalizata la scurt timp după ce bărbatul a fost depistat pozitiv la infecţioase cu coronavirus. Atât contactii direcţi, cât şi contactii contactilor au fost anchetaţi şi monitorizaţi. Faptul că evoluţia lui nu a fost favorabilă nu influenţează rezultatul anchetei.”, a specificat dr. Lucian Indrei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

bzi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

11 blocuri vor fi reabilitate termic la Târgu Frumos în urma demersului făcut de Primărie

Marius Parteni

Zi importantă pentru doi oficiali din Primăria Târgu Frumos. Transmite-le un mesaj!

Marius Parteni

Programul național de depistare a hepatitei C pentru populația defavorizată debutează la Târgu Frumos

Redacția
Încarcă...