NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Dascălul de la biserica pe rit vechi, din Târgu Frumos, a murit din cauza COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică anunţa încă un val de decese cauzate ca urmare a infectării cu COVID-19! Toate decesele s-au produs la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Sunt două decese a unor ieşeni, iar a treia persoană decedată este un doctor din Botoşani care s-a stins din viaţa la Iaşi.

Bărbatul în vârstă de 65 de ani este dascălul din Târgu Frumos care, alături de preotul din localitate, a fost confirmat cu COVID-19. Vă aducem aminte faptul că, recent, un preot de rit vechi s-a dus cu molifta la sute de locuitori din orașul Târgu Frumos. Preotul si dascălul erau pozitiv la infectarea cu COVID-19. DETALII AICI DESPRE ANCHETĂ

”In weekend, Terapia Intensivă a lucrat la capacitate maximă. Din păcate am avut patru decese. Trei dintre ele au fost în decursul nopţii trecute. Printre decese se afla şi o colegă de-a noastră. Avea mai multe comorbilitati. Nu contează cine eşti, cu cine te ocupi, doare la fel de mult când o viaţă nu este. Doctoriţa a venit de la Botoşani în urmă cu patru zile şi a intrat direct în Terapie Intensivă. Starea generală a devenit din ce în ce mai gravă, nu neapărat în urma infectării cu COVID-19, ci ami degrabă din cauza reechilibrării disfuncţiei de organ, aceasta reechilibrare nu a mai putut fi posibilă. În Terapie Intensivă avem cazuri critice. La ora actuală mai sunt trei locuri libere în terapie intensivă, dintre care două urmează a fi dezinfectate şi pregătite.” a menţionat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Deşi medicii au depus toate eforturile necesare pentru a-l ţine în viaţă pe Grigore Luchian, din cauza unei insufieciente respiratorii acute, bărbatul a decedat.

  

”Pacientul a fost transferat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă prezentând fenomene de insuficientă respiratorie acută. Totodată, acesta avea şi alte boli asociate. Din păcate nu a mai putut fi salvat.”, a precizat prof. dr. Carmen Dorobat, managerul spitalului de Boli Infecţioase Iaşi. Chiar dacă bărbatul a decedat niciun contact nu va mai fi anchetat deoarece ancheta epidemiologica a fost încheiată.

„Ancheta epidemiologica a fost efectuată şi finalizata la scurt timp după ce bărbatul a fost depistat pozitiv la infecţioase cu coronavirus. Atât contactii direcţi, cât şi contactii contactilor au fost anchetaţi şi monitorizaţi. Faptul că evoluţia lui nu a fost favorabilă nu influenţează rezultatul anchetei.”, a specificat dr. Lucian Indrei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

bzi.ro

Advertisements

Related posts

Bărbat din Târgu Frumos mort din cauza hipotermiei

Oana Cordoneanu

Primăria Târgu Frumos: Concurs pentru ocuparea unui post vacant

Redacția

Primăria din Târgu Frumos a redeschis șantierele celor mai importante lucrări de investiții din localitate (Foto)

Marius Parteni
Încarcă...