RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

A murit Lazăr Vlăsceanu, cel mai mare sociolog al educației din România

Astăzi a murit Lazăr Vlăsceanu, cel mai mare sociolog al educației din România. Intelectual de anvergură, cu doctoratul obținut la London University, Institute of Education, în 1976, autor a numeroase volume și cercetări în domeniul educației și cel care a realizat selecţia textelor şi studiul introductiv la “Basil Bernstein, Studii de sociologia educaţiei”, Lazăr Vlăsceanu s-a stins din viață „după o suferință pe care a îndurat-o cu demnitate și cu voința lui de campion de a învinge boala”, anunță fostul ministru al Culturii Ionuț Vulpescu.

„S-a stins din viață, după o suferință pe care a îndurat-o cu demnitate și cu voința lui de campion de a învinge boala, profesorul Lazăr Vlăsceanu. Am fost prea apropiați ca să spun aici ce a însemnat Lazăr Vlăsceanu pentru mine și pentru familia mea. De altfel, ca un om de știință veritabil, nu prea agrea emoțiile și impresionismele. Pentru el munca era mereu acțiune. Pe scurt, Lazăr e primul mare profesor pe care l-am întâlnit, în casa copilăriei și a părinților mei și e unul din ultimele modele care vor rămâne vii chiar și după moartea lor aparentă”, scrie fostul ministru Ionuț Vulpescu pe pagina sa de Facebook.

„Lazăr era omul proiectelor și credea în triumful vieții.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Meta, compania mamă a Facebook, anunţă că noul său supercomputer va fi cel mai rapid din lume

Redacția

Ciolacu îl compară pe Boloș cu o păpușă voodoo în scandalul banilor de pensii: Nu se mai poate cu o pensie medie de 1980 de lei pe lună / Trebuie să venim cu reformă fiscală în 2025

Redacția

Stroe: Suntem obligați să facem orice demers pentru a modifica opinia Austriei privind Schengen

Redacția
Încarcă...