NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

A fost stabilit cel mai scump fotbalist din lume. Nu e Messi, nici Ronaldo, Haaland sau Mbappe

Brazilianul Vinicius Junior, de la Real Madrid, este cel mai scump jucător din lume, cu o valoare de piaţă estimată la 166,4 milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de Observatorul pentru fotbal (CIES).

CIES a prezentat miercuri lista semestrială a celor 100 de jucători din cele cinci mari campionate ale Europei (big-5) cu cele mai mari valori de transfer, estimate pe baza unui algoritm. Vinicius Junior (166,4 milioane de euro) este urmat de englezul Phil Foden, de la Manchester City (152,6 milioane de euro), şi de norvegianul Erling Haaland de la Borussia Dortmund (142,5 milioane de euro).

Aceste sume nu iau în calcul eventualele clauze de reziliere din contractele jucătorilor.

Pe posturi, valorile cele mai ridicate au fost măsurate pentru italianul Gianluigi Donnarumma (PSG) în cazul portarilor, portughezul Ruben Dias (Manchester City) pentru fundaşii centrali, canadianul Alphonso Davies (Bayern Munchen) pentru fundaşii laterali, englezul Jude Bellingham (Borussia Dortmund) pentru mijlocaşii defensivi, germanul Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) pentru mijlocaşii ofensivi şi Vinicius Junior pentru atacanţi. Francezul Kylian Mbappe (PSG) are valoarea cea mai ridicată pentru jucătorii al căror contract expiră în luna iunie

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

De la un joc video, la volanul unui monopost. Povestea lui Cem Bolukbași, primul gamer din Formula 2

Redacția

Lionel Messi a câştigat din nou „Balonul de Aur”. Cristiano Ronaldo nu a prins podiumul

Redacția

Juniorii de la CSM Pașcani vor întâlni o formație din Qatar

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site