NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

A fost descoperit mormântul unei creaturi legendare: un câine-demon monstruos de 2 metri şi aproape 100 de kg! El a fost îngropat pe pământul sfânt al unei mănăstiri


De câte ori s-au dovedit legendele a fi reale? Ei bine, nu de multe ori, dar, de data aceasta, folosind cele mai noi tehnologii disponibile, arheologii au descoperit rămăşiţele unui aşa-zise “creaturi-diavol” legendare din secolul al 16-lea.

  

 

Cunoscut sub numele de “Black Shuck” – un nume care se crede că derivă de la un vechi cuvânt englezesc, echivalent al “demonului negru” – această creatură, un câine înalt de 2 metri, se spune că aducea moartea în multe poveşti de acum 500 de ani. În secolul al 16-lea, locuitorii din Insulele Britanice au fost îngroziți de morţile brutale comise de acest diavol gigant, cu ochii roșii.

A fost nevoie de aproximativ 500 de ani pentru ca arheologii să descopere rămăşiţele pământeşti ale acestui monstru, aflate sub ruinele Mănăstirii Leiston din Suffolk (Anglia), într-un mormânt anonim de 70 de cm adâncime, mai multe fragmente ceramice acoperind trupul bestiei. Masivul schelet a fost analizat de către un medic veterinar, care a concluzionat că bestia cântărea aproximativ 90 de kg atunci când trăia, în timp ce măsura numai puțin de 2 metri.

Advertisements

Citiți articolul integral pe Lovendal.ro

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Când începem să mergem la psiholog?

Redacția

Ministrul Justiţiei vrea eliminarea articolului care reduce pedepsele pentru deţinuţii scriitori: E un fenomen scăpat de sub control

Redacția

Cercetătorii americani au creat o varietate de ţânţari care nu transmit malaria

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site