RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

A fost descoperit mormântul unei creaturi legendare: un câine-demon monstruos de 2 metri şi aproape 100 de kg! El a fost îngropat pe pământul sfânt al unei mănăstiri


De câte ori s-au dovedit legendele a fi reale? Ei bine, nu de multe ori, dar, de data aceasta, folosind cele mai noi tehnologii disponibile, arheologii au descoperit rămăşiţele unui aşa-zise “creaturi-diavol” legendare din secolul al 16-lea.

  

 

Cunoscut sub numele de “Black Shuck” – un nume care se crede că derivă de la un vechi cuvânt englezesc, echivalent al “demonului negru” – această creatură, un câine înalt de 2 metri, se spune că aducea moartea în multe poveşti de acum 500 de ani. În secolul al 16-lea, locuitorii din Insulele Britanice au fost îngroziți de morţile brutale comise de acest diavol gigant, cu ochii roșii.

A fost nevoie de aproximativ 500 de ani pentru ca arheologii să descopere rămăşiţele pământeşti ale acestui monstru, aflate sub ruinele Mănăstirii Leiston din Suffolk (Anglia), într-un mormânt anonim de 70 de cm adâncime, mai multe fragmente ceramice acoperind trupul bestiei. Masivul schelet a fost analizat de către un medic veterinar, care a concluzionat că bestia cântărea aproximativ 90 de kg atunci când trăia, în timp ce măsura numai puțin de 2 metri.

Citiți articolul integral pe Lovendal.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

SUA au declansat goana dupa “aurul spatial”. Piata de exploatare ar urma sa se cifreze la 3 trilioane dolari in 10-15 ani

Redacția

Care sunt cei mai mari duşmani ai somnului şi ce trebuie să facem pentru a avea nopţi liniştite, fără insomnii

Redacția

România S-A CALIFICAT în semifinalele Campionatului Mondial de handbal, după ce a învins Danemarca în prelungiri

Redacția
Încarcă...