NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

80% dintre comunele ieşene își vor deszăpezi singure drumurile iarna aceasta

Dintre oraşe, doar Paşcaniul va apela la operatori privaţi pentru efectuarea acestei activităţi. Comunele au învăţat să se descurce singure.  

Cea mai mare parte a localităţilor din mediul rural îşi vor asigura prin propriile forţe deszăpezirea drumurilor comunale şi săteşti în această iarnă. Din cele 93 de comune din judeţ, un număr de 72 dispun de utilaje proprii pentru deszăpezire, acestea neîncheind contracte cu firme specializate.

Doar opt comune care au utilaje de deszăpezire desfăşoară în această perioadă şi proceduri de achiziţie, pentru completarea dotărilor existente.

Dintre oraşe, doar Paşcaniul va apela la operatori privaţi pentru efectuarea activităţilor de desză­pezire, celelalte dispunând de dotări proprii suficiente.

Valoarea contractelor de deszăpezire încheiate de comunele din judeţ variază între 9.500 de lei la Ungheni şi 88.000 de lei la Deleni sau între 90 de lei pe oră la Grajduri şi 250 de lei pe oră la Mogoşeşti-Siret, în cazul comunelor care au încheiat contracte pentru intervenţii punctuale, în funcţie de necesităţi.

Pentru drumurile judeţene, mai este în vigoare contractul multianual încheiat de Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor cu asocierea formată din firmele Eky-Sam Târgu Frumos şi SC Enviro Construct SRL. Acesta va expira la sfârşitul anului, până atunci fiind programată cheltuirea a cel mult 1,55 mi­li­oane de lei. O nouă licitaţie se află în curs, data limită pentru depunerea ofertelor fiind azi.

„Noi am fi organizat licitaţia şi mai devreme, dar trebuie să respectăm preve­derile legale. Nu avem voie să organizăm o nouă licitaţie cu mai mult de şase luni înaintea expirării contractului existent. În plus, procedurile în sine sunt foarte îndelungate. Numai în Sistemul electronic de achiziţii publice, anunţul trebuie să stea 52 de zile“, a declarat directorul DJADP, Sorin Babliuc.

Tot Eky-Sam va efectua lucrările de deszăpezire şi pe drumurile naţionale, societea încheind un contract pe patru ani, până în 2020, cu Direcţia Regională Drumuri şi Poduri. Pentru acest an este prevăzută suma de 2,45 milioane de lei.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Spitalul Municipal scoate la concurs posturi pentru medici, asistenți medicali și infirmiere

Redacția

Creditul de 4 milioane lei pentru modernizarea unor străzi din municipiu a primit aviz favorabil de la Ministerul de Finanțe

Răzvan Grecu

Încă o iarnă grea pentru oamenii străzii din Pașcani! Șanse mici ca Centrul de Zi să fie deschis anul acesta

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site