RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

7 zile pentru stoparea pierderilor de apă, pe o stradă modernizată anul trecut!

Pierderi de apă pe strada “Tudor Vladimirescu” din suburbia Sodomeni, la care angajații operatorului ApaVital au intervenit extrem de târziu. Motivația a fost aceea că au fost Sărbătorile Pascale, dar și faptul că intervenția nu era urgentă.

Situața a fost semnalată și comentată pe rețelele de socializare. În discuții a intervenit și viceprimarul Cristian Rățoi, care locuiește în apropierea străzii. El i-a întrebat pe reprezentanții operatorului de ce trebuie oprită furnizarea apei potabile în municipiu, pe timp de noapte, pentru refacerea rezervelor de apă, când de șase zile nu au fost capabili să remedieze o defecțiune pe strada Tudor Vladimirescu.

“De ce trebuie să opriți furnizarea apei potabile în municipiu pe timp de noapte pentru ,,refacerea rezervelor de apă”, când timp de șase zile nu ați fost în stare să remediați o defecțiune, pe str. Tudor Vladimirescu, deși ați fost anunțați, ați făcut constatarea la fața locului pe data de 29.04 2021 și azi mi-ați comunicat că nu aveți ,,echipă de urgență dotată cu utilaje adecvate”. Sunt șase zile în care apa s-a risipit. E așa de greu să ai o echipă de intervenție bine pregătită și dotată pentru a remedia defecțiunile? Întreb și eu pentru locuitorii municipiului Pașcani, care plătesc apa și pe care îi terorizați cu întreruperile de apă pe diferite motive. Apropo, notificarea v-a fost semnată și trimisă. Iar faptul că nu aveți aprobarea de a tăia asfaltul, nu ține, pentru că ați avut destul timp pentru a solicita acest lucru și termenul de remediere e de 24 ore de la constatare”, a scris ieri într-o postare edilul local.

Astăzi dimineață angajații și utilajele operatorului au ajuns pe strada unde sunt avariile. A fost deja realizată o parte din intervenția pe strada unde anul trecut Primăria a turnat asfalt. Gheorghe Vlasie, reprezentant ApaVital, a susținut că:“La finalul săptămânii trecute am fost anunțați cu privire la producerea unei avarii pe strada Tudor Vladimirescu. Deplasându-se la locul sesizării, angajații au constatat existența unei pierderi de apă de mici dimensiuni, care din verificările ulterioare s-a dovedit a nu avea un impact negativ asupra calității furnizării serviciului către utilizatori. Analizând situația s-a luat decizia ca intervenția să se producă după Sărbătorile de Paște, pentru a nu risca sistarea furnizării apei către utilizatori. În cursul zilei de astăzi s-a intervenit la avarie și s-a remediat problema, care se manifesta la conducta PHD realizată în perioada 2005 – 2010, în zona unor branșamente”, a subliniat Gheorghe Vlasie.   

  

Operatorul va trebui să readucă la starea inițială zona unde a intervenit, dar și celelelalte zone unde au fost amplasate pavele sau gropile au rămas acoperite cu balast.

Related posts

Două documente contradictorii în cazul demisiei președintelui Consiliului de Administrație de la Eco Salubritate! Surse- explicația unui alt demisionar: „Mi-am dat demisia pentru că nu se poate lucra cu directorul Leonard Ursu”(DOC)

Răzvan Grecu

Întrebarea la care primarul Dumitru Pantazi nu a dorit să răspundă în dezbaterea publică

Răzvan Grecu

Situație critică la RAGCL Pașcani. Furnizorul de apă caldă și căldură a rămas fără gaz metan

Oana Cordoneanu
Încarcă...