RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

60.000 euro şi 10.000 lei – prejudiciul cauzat bătrânilor din Şcheia! Poliţiştii au un cerc de bănuiţi

Ghinion mare pe capul familiei din Şcheia, comuna Alexandru Ioan Cuza care a fost prădată de hoţi. La mijloc este vorba despre foarte mulţi bani. Nu mai puţin de 60.000 euro şi 10.000 lei au fost sustraşi din locuinţa bătrânilor, de către persoane care le călcaseră pragul sub pretextul că vor să cumpere vin şi cartofi.

Planul a fost simplu. Au văzut unde ţin bătrânii banii şi, au creat o diversiune şi au luat tot. Fiica proprietarilor a fost cea care şi-a dat seama ce s-a întâmplat. A anunţat Poliţia, dar hoţii erau deja plecaţi.

“La data de 9 februarie, a.c., în jurul orei 12.00, poliţiştii păşcăneni au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112, de către o femeie, despre faptul că din locuinţa părinţilor săi a fost sustrasă o sumă mare de bani, valută şi lei. Din cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului a rezultat faptul că în cursul respectivei zile, s-ar fi prezentat la locuinţa persoanelor în vârstă, mai multe persoane care ar fi dorit să achiziţioneze cartofi şi vin. Ar fi dat bani bătrânilor, moment în care ar fi observat unde ţin aceştia banii, ar fi profitat de neatenţia lor şi ar fi sustras întreaga sumă de bani”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi. 

  

Din informaţiile pe care le avem, se pare că banii proveneau din agoniseala celor doi bătrâni, dar şi din ceea ce trimiteau copii plecaţi în străinătate. Oamenii îşi pun bazele în poliţişti. Aceştia au deschis o anchetă şi au un cerc de bănuiţi.

“Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea autorilor şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat. Este constituit un cerc de bănuiţi”, a mai precizat reprezentanta Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.   

Related posts

Bărbat din Mircești găsit spânzurat de ușă

Oana Cordoneanu

Vrei să ţi se ANULEZE amenda la rovinietă? Iată ce te învaţă… CNADNR

Redacția

A fost prins pe raza localității Costești transportând material lemnos, fără a avea documente de proveniență

Redacția
Încarcă...