NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

5 km de drum modernizat grație investiției în parcul eolian de la Vânători. O firmă din Pașcani execută o bună parte din lucrare

Lucrările la parcul eolian din comuna Vânători au început de peste două săptămâni de zile. Bucuria este mare pentru autorități, dar și pentru o mare parte din locuitorii comunei. Cu ocazia implementării acestui proiect vor fi reabilitați și 5 kilometri de drum comunal, greu practicabil la această dată.

 

 Pregătirea căilor de acces pentru sosirea turbinelor eoline este în toi în comună. Drumul pe care vor trece camioanele a fost lățit și compactat, fiind astfel asigurate căi mai bune de acces pentru locuitori la terenurile agricole din marginea pădurii.  

 Afacerea aparține unei societăți deținută de o companie din Spania. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 50 milioane lei. Ea se întinde pe o suprafață de 20 hectare, zone care parțial vor putea fi pășunate după finalizarea investiției.   

Pe dealurile din Vânători vor fi montate cinci turbine eoliene, iar puterea parcului va ajunge la 9 MW. Firma care execută investiția a achiziționat 20 de hectare de teren în zona Vânători-Sirețel. Fondurile ce asigură derularea investiției sunt și de la Uniunea Europeană, energia produsă urmând a ajunge în sistemul național de distribuție.

 O parte importantă a acestei lucrări este asigurată de firma Trans LUD AUR Company din Pașcani, cea care a realizat lucrări asemănătoare și la supermarketul Kaufland. Ea realizează partea de sistematizare drumuri și terasamente, practic asigurarea căii de acces la hectarele unde au ajuns deja primele componente ale turbinelor.

 După punerea în funcțiune a turbinelor anual la bugetul local al comunei Vânători ar putea ajunge până la 50 de mii de euro, bani cu care primarul Constantin Lupu dorește să modernizeze unitățile de învățământ și să asigure acces la o educație mai bună copiilor.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

ŞEDINŢĂ CU SCANDAL PENTRU SCHIMBAREA VICEPRIMARULUI LA RUGINOASA (VIDEO)

Redacția

Caravana RoRec ajunge în Valea Seacă

Redacția

Un sfert din comunele județului Iași vor beneficia de un surplus de bani de la Guvernul României pentru finanțarea unor proiecte noi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site