RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

20 de ani de la primul SMS. Ce text continea primul mesaj trimis si cine a fost autorul lui

SMS-ul implineste astazi 20 de ani! Primul mesaj a fost trimis de un tanar inginer britanic, de pe un calculator, catre telefonul mobil al unui prieten. A fost unul simplu: i-a urat un timpuriu Craciun Fericit.

 In cele doua decenii care au urmat, SMS-ul a devenit mijlocul de comunicare preferat mai ales de adolescenti. Acum insa, are concurenta destul de serioasa din partea retelelor de socializare, pe internet.

Serviciul de mesaje scurte s-a nascut pe 3 decembrie 1992, iar cel care a trimis primul sms este un tanar inginer britanic. Numele lui este Neil Papworth, avea 22 de ani la acea vreme si lucra pentru o companie ce dezvolta tehnologii moderne.

  

SMS-ul a ajuns sa ia locul convorbirilor telefonice si, uneori, si al discutiilor fata in fata, a intermediat intelegeri de afaceri si cereri in casatorie.

In Marea Britanie, tinerii cu varste intre 12 si 15 ani trimit in jur de 193 de SMS-uri pe saptamana.

Anul trecut, britanicii au expediat aproximativ 150 de miliarde de mesaje, de trei ori mai mult fata de acum 5 ani.

Insa, anul acesta, a inceput sa bata vantul schimbarii. S-a inregistrat pentru prima data un declin al volumului de SMS-uri trimise in Marea Britanie. Odata cu aparitia Twitter, Facebook, WhatsApp, BBM si alte aplicarii disponibile gratis pe tablete si telefoane inteligente, are SMS-ul sanse de supravietuire? – e intrebarea fireasca.

Numarul SMS-urilor trimise in Marea Britanie a scazut in 2012 cu aproape 10 miliarde, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

sursa telem.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Washington Post: Un plan promițător pentru oprirea șuvoiului de bani din petrol al Rusiei (editorial)

Redacția

EURO U19: Italia vs România – Debut dificil contra Squadrei Azzurra

Redacția

Dueluri spectaculoase în optimile Indian Wells 2023 – Două surprize din afara TOP 100 WTA

Redacția
Încarcă...