NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

20.000 de elevi ieșeni lăsați fără lapte la școală din cauza luptei dintre ofertanţii de la licitaţie

Peste 20.000 de elevi din 27 de comune şi oraşe nu vor primi la şcoală produse lactate timp de o lună şi jumătate.  

 

Licitaţia organizată de Consiliul Judeţean pentru desemnarea unei firme care să asigure furnizarea şi transportul laptelui a fost anulată, urmând să fie organizată din nou la începutul lunii viitoare. „Procedura a fost contestată, fiind necesară reluarea. Noi am fost informaţi de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor pe 30 august, iar pe 31 august am retrimis documentaţia pentru organizarea unei noi licitaţii. Există însă termene legale peste care nu se poate trece“, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ, Vlad Ciobanu.

  

Lotul scos la licitaţie cuprinde şcolile din oraşele Târgu Frumos, Hârlău şi Podu Iloaiei, ca şi pe cele din 24 de comune din centrul judeţului. Un număr de 22.066 de elevi ar urma să primească 2,78 milioane de porţii de produse lactate, aferente unui număr de 126 de zile. „Din păcate, lotul cuprinde şi comune foarte sărace, cum sunt Lungani, Focuri sau Cepleniţa, unde programul «laptele şi cornul» este de un real ajutor pentru copii. Sperăm ca măcar de această dată să nu existe întârzieri“, a spus Ciobanu. 

Dosarele de participare la licitaţie pot fi depuse până pe 3 octombrie. Termenul maxim de analiză a ofertelor este 28 oc­tom­brie, livrarea produselor putând începe doar după această dată. „N-ar fi prima oară când o comună ca a noastră rămâne pe dinafară. Aşteptăm să vedem ce va fi. Ce ar fi totuşi într-adevăr de folos la noi ar fi acel program-pilot prin care copiii vor primi câte o masă caldă. Căutăm şi noi să vedem ce demersuri putem face pentru a ne încadra. Avem mulţi copii care nici nu mai ştiu când au mâncat ultima oară ca lumea“, a spus primarul co­munei Mădârjac, Dan Ghebuţă.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

O nouă ședință de Consiliu Local: Primarul Dumitru Pantazi cere aleșilor să revoce hotărârile privind reabilitarea Palatului Cantacuzino adoptate cu o săptămână și jumătate în urmă!

Răzvan Grecu

Răzvan Grecu: „Nu plătiți apa care trebuia facturată în perioada iulie-decembrie 2014. Este un cadou de la Moș Nicolae”

Marius Parteni

Angajări în administraţia locală din Valea Seacă

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site