RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Un elev de la Școala Specială din Pașcani, de pe scena X-Factor, la Palatul Copiilor din Iași

Centrul de Plasament din Paşcani îi este casă, de mulţi ani. Pe părinţi îi cunoaşte şi îi respectă, le mulţumeşte că i-au dat viaţă. Cu toate acestea, a luptat să stea departe de familie, pentru a putea creşte frumos. Pentru a învăţa. Pentru a deveni un om mare.

Alexandru Grosu are 19 ani, este în clasa a VIII-a la Şcoala Specială şi are un talent descoperit târziu. Alexandru cântă muzică populară şi impresionează cu toată căldura pe care glasul său o răspândeşte. „Am luat lecţii de canto şi de muzică populară, la Clubul Copiilor. Cânt de la 16 ani. Până la această vârstă nu am ştiut că am voce. Dar, când m-a auzit, doamna profesoară a rămas uimită”, povesteşte tânărul.

O voce care promite
 
Acum, conducerea Palatului Copiilor doreşte să-l aducă la Iaşi, să-l sprijine în continuarea studiilor şi în afirmarea pe scena care îi este lui Alexandru – parcă dintotdeauna – prietenă. „Îl vom aduce la Grupul Şcolar Pavelcu. El ar putea urma Colegiul de Artă dar, din păcate, nu i se echivalează clasa a VIII-a de la Şcoala Specială cu cea de la învăţământul formal. Îl vom lansa în cadrul ansamblului nostru, cel puţin un an de zile. Este o voce care promite şi care îi poate crea o altă perspectivă decât Şcoala Pavelcu, a accentuat Constantin Şerban, directorul de la Palatul Copiilor Iaşi.
 

S-a făcut cunoscut într-un show de televiziune

  

Alexandru Grosu a devenit mai cunoscut de public anul trecut, când a ajuns până în semifinale, în cadrul faimoasei competiţii X-Factor. Acum, alături de Palatul Copiilor din Iaşi, a primit primul său premiu – la Concursul Interjudeţean de Folclor pentru Elevi „Comorile Neamţului”. Alexandru a avut multe lipsuri, dar nu face o tragedie din asta. Ştie că Dumnezeu compensează şi crede că talentul său reprezintă cea mai de preţ bogăţie. Atunci când cântă, uită de toate. „Orice copil are o şansă, dacă luptă pentru ea. Nu contează că a pornit dintr-un centru de plasament”, consideră Alexandru. Şi, zâmbeşte, fericit că a ajuns sub lumina reflectoarelor. Iar acesta nu este decât începutul unei vieţi mai bune.

sursa evenimentul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

O pășcăneancă a fost premiată de fiica lui Paul Mccartney, fiind desemnată „cel mai bun tânăr designer“ în cadrul evenimentului Săptămâna Modei la Berlin

Redacția

Cele șase beneficii neașteptate ale consumului de alcool

Redacția

Sfaturi pentru mutarea firmei într-o nouă locație – Măsuri de sănătate și siguranță

Redacția
Încarcă...