RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Cele șase beneficii neașteptate ale consumului de alcool

Nu este un secret faptul că consumul de alcool în mod moderat nu este dăunător, dar site-ul Made Man merge mai departe și enumeră cele șase cele mai neașteptate beneficii ale consumului de alcool, inclusiv a fi mai optimist sau a ne crește rezistența mentală.

1. Performanță mai bună la locul de muncă.

Consumatorii moderați au rate de absenteism mai mici decat colegii lor abstinenți. Un studiu finlandez a arătat că persoanele care nu beau, s-au lăsat de băut sau beau prea mult au lipsit de la muncă de aproximativ 1,2 ori mai mult decât cei care au băut moderat. Studiul a mai constatat că băutorii își fac treaba mai bine. De fapt, un cercetător a afirmat: „Diferența dintre concediile de boală dintre cei care nu beau și între cei care beau moderat poate fi o consecință a lipsei efectelor protectoare ale consumului de alcool”.

Băutură alcoolică vezi ofertele online pe emag

  

2. Mai multă istețime și rapiditate în gândire

Cu câteva băuturi nu vă pierdeți mințile, ci dimpotrivă. Cel puțin asta susține un studiu publicat de revista științifică Science News. Sub premisa că alcoolul stimulează creativitatea, cercetătorii au supus la o sesiune de desene animate 20 de persoane, dintre care unii au băut vodcă, iar alții nu. În timpul sesiunii, respondenții au trebuit să răspundă la o serie de trei termeni cu un cuvânt cheie. De exemplu, cercetătorii spuneau „braț”, „piersică” și „gudron”, iar restul ar fi trebuit să răspundă „fântână”. Băutorii au reușit să ofere răspunsul adecvat cu aproximativ patru secunde mai repede decât cei care nu au băut.

3. Rezistență mentală pe termen lung

Băutorii au, de asemenea, o funcționare cognitivă mai bună pe termen lung, chiar și la bătrânețe. Un studiu din New England Journal of Medicine a constatat că, în afară de aceasta, nu a existat nici o creștere semnificativă a riscurilor cerebrale asociate cu niveluri mai ridicate de consum de alcool. De asemenea, nu contează ce bei.

4. Mai mult optimism

Un studiu a arătat că non-băutorii suferă mai mult de depresie și anxietate decât cei care consumă câteva băuturi pe zi. Cercetătorii au fost primii surprinși de acest rezultat și au fost la fel de îngrijorați, au ajuns să creadă că studiul lor a fost greșit, deoarece include atât persoanele care nu băuseră niciodată, cât și persoanele care au trebuit să renunțe la fumat. Cu toate acestea, după repetarea studiului, cercetătorii au găsit aceleași rezultate.

5. Inimi mai puternice

Experții sunt de acord aproape în unanimitate, afirmând că consumul de una sau două băuturi pe zi este bun pentru sistemul circulator și pentru inimă. Nu numai că reduce ratele de deces prin atac de cord sau accident vascular cerebral, ci reduce semnificativ șansele de boli cardiovasculare. Oamenii de știință suspectează că are legătură cu efectele alcoolului asupra HDL sau „colesterolului bun”. Alcoolul crește nivelul HDL poate mai mult decât orice alt factor de mediu. De asemenea, ar putea acționa ca un diluant de sânge pentru a preveni moartea prin accident vascular cerebral sau atac de cord.

Băutură alcoolică – oferte emag

6. Diverse efecte benefice pentru sănătate

Pentru fiecare beneficiu pe care știința l-a demonstrat din consumul moderat de alcool, există aproximativ o duzină de alte beneficii pentru care medicina nu are nicio explicație. De exemplu, băutorii au mai puțini calculi biliari decât cei care nu beau. Cercetătorii suspectează că alcoolul din ficat diluează deșeurile produse de acest organ. Pe de altă parte, cercetătorii de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) au arătat că o cantitate mică de alcool dublează speranța de viață a viermilor mici. Și un alt studiu efectuat la Universitatea Catolică din Campobasso (Italia) a relevat că consumul a maximum patru băuturi alcoolice pe zi reduce probabilitatea de a muri din orice cauză cu 18%.

Așadar, alcoolul, cu moderație, nu doar că nu face rău, dar – aparent – face chiar bine.

Related posts

Culoarea anului 2020 sugerează cerul la amurg: albastru clasic

Redacția

Scriitori şi homosexualitate. Oscar Wilde şi pledoaria sa: „Iubirea nu are nimic nefiresc în ea. Că lucrurile stau exact cum trebuie să stea, asta nu înţelege lumea“

Redacția

Pășcăneanca Kaira a scos o nouă melodie. De data aceasta alături de Elena Gheorghe (VIDEO)

Teona Gherasim
Încarcă...