RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Conflictele de muncă vor fi soluţionate de instanţele civile

Conflictele de muncă nu vor mai fi judecate de tribunalele specializate. Ministerul Justiţiei are intenţia de a desfiinţa acele instanţe constituite în Tribunal de Dreptul Muncii, unde se judecă conflictele de muncă.

 

Instanţele compuse din reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor, oameni cu studii juridice, care până acum au judecat şi judecă până la soluţionarea conflictelor de muncă, nu vor mai exista.

  

„Ar fi ultima lovitură care s-ar da mişcării sindicale după multele lovituri care au avut loc în anii precedenţi, şi anume aceea ca aceste conflicte de muncă să nu mai fie judecate în instanţele specializate. Toţi miniştrii de Justiţie de până acum spun că instanţele sunt foarte aglomerate şi că judecătorii au foarte multe procese pe rol. Ar fi culmea ca la sutele de dosare pe care le judecă zilnic să mai primească alte zeci de dosare în materia Dreptului Muncii, aglomerând inutil şi ţinând foarte mult timp oamenii în instanţe. Toată lumea se aşteaptă ca sindicatele să facă acţiuni de protest, şi de aceea, în viitorul apropiat, vom avea o atitudine fermă faţă de Guvernul României şi mai ales faţă de Ministerul Justiţiei“, a declarat Doru Alexandrescu, liderul Blocului Naţional Sindical – Iaşi.

SURSA FLACARA IASULUI

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Cei doi frățiori au murit în urma unei greșeli fatale făcute de mama lor: au inhalat vapori de otravă de șobolani

Redacția

Angajata unei bănci din Târgu Frumos a dat iama în banii clienţilor care munceau în străinătate. Vezi ce sume exorbitante a luat din conturi!

Redacția

SONDAJ. 40% dintre români nu vor merge în vacanță în vara anului 2023

Redacția
Încarcă...