NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Conflictele de muncă vor fi soluţionate de instanţele civile

Conflictele de muncă nu vor mai fi judecate de tribunalele specializate. Ministerul Justiţiei are intenţia de a desfiinţa acele instanţe constituite în Tribunal de Dreptul Muncii, unde se judecă conflictele de muncă.

 

Instanţele compuse din reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor, oameni cu studii juridice, care până acum au judecat şi judecă până la soluţionarea conflictelor de muncă, nu vor mai exista.

  

„Ar fi ultima lovitură care s-ar da mişcării sindicale după multele lovituri care au avut loc în anii precedenţi, şi anume aceea ca aceste conflicte de muncă să nu mai fie judecate în instanţele specializate. Toţi miniştrii de Justiţie de până acum spun că instanţele sunt foarte aglomerate şi că judecătorii au foarte multe procese pe rol. Ar fi culmea ca la sutele de dosare pe care le judecă zilnic să mai primească alte zeci de dosare în materia Dreptului Muncii, aglomerând inutil şi ţinând foarte mult timp oamenii în instanţe. Toată lumea se aşteaptă ca sindicatele să facă acţiuni de protest, şi de aceea, în viitorul apropiat, vom avea o atitudine fermă faţă de Guvernul României şi mai ales faţă de Ministerul Justiţiei“, a declarat Doru Alexandrescu, liderul Blocului Naţional Sindical – Iaşi.

Advertisements

SURSA FLACARA IASULUI

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Zile de foc pentru pompierii pășcăneni. Incendiu la o anexă din Boșteni, 7 hectare de vegetație arsă în Fântânele și Valea Seacă

Oana Cordoneanu

Disperare pentru o femeie cu 447 lei pensie și 700 lei factură la căldură.”Nu am din ce supravețui. Sper să mă ajute primarul”

Marius Parteni

Bătrân preluat de Ambulanţă după ce i s-a făcut rău! Aştepta la rând să plătească taxele şi impozitele locale

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site