RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Iata lista scolilor si liceelor din judet cu cei mai buni si cei mai slabi elevi

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) – Iasi a realizat un top al unitatilor de invatamant preuniversitar din judet, dupa sustinerea simularii examenelor nationale, rezultatele fiind comparate cu cele inregistrate anul trecut.

Astfel, fata de decembrie 2012 a crescut numarul de scoli, de la trei la sapte, toate din mediul urban, care au inregistrat un procent de promovabilitate de suta la suta. Insa fata de cel din anul scolar trecut, numarul lor este jumatate. Pe de alta parte, la nivelul intregului judet, toti elevii de clasa a VIII-a de la colegiile: National, Costache Negruzzi, Emil Racovita, Mihai Eminescu si Richard Wurmbrand respectiv Stefan cel Mare – Harlau, Liceul Teoretic Ion Neculce – Targu Frumos au promovat. “Totodata, a crescut numarul de scoli la care promovabilitatea a fost sub 50 la suta, de la 72 anul trecut, la 85 in decembrie 2012 si 109 in februarie 2013, numarul scazand la 93 in cadrul simularii de luna trecuta”, se arata in raportul ISJ. Pe de alta parte, in unitatile din localitatile: Domnita, Chiscareni, Belcesti, Strunga, Trifesti, Voinesti, Tibana, Lungani, Ipatele, Bivolari, Vladeni, Cucuteni sau Costesti, situatia este una extrem de grava, atata timp cat doar putini elevi au demonstrat ca pot face fata concursului de la finalul ciclului gimnazial. In aceste cazuri, promovabilitatea este intre zero si zece la suta. In acelasi timp, Inspectoratul Scolar Judetean a publicat si un top al liceelor sau colegiilor, de aceasta data in functie de rezultatele obtinute la simularea examenului de bacalaureat.

Un nou bacalaureat cu rezultate mediocre

  

In municipiul Iasi, liceenii au promovat in proportie de 100% doar la Emil Racovita, National si Costache Negruzzi, . La polul opus, promovabilitatea la clasa a XII-a a fost cuprinsa doar între zero si zece la suta la colegiile tehnice: Ioan C. Stefanescu, Gheorghe Asachi, de Transporturi, Dimitrie Leonida, la liceele tehnologice: Stefan Procopiu, Anghel Saligny, Radu Cernatescu, Dumitru Mangeron, Mihai Busuioc si Nicolae Iorga, ambele din Pascani, de Industrie Alimentara – Tibana, Petru Rares din Targu Frumos si din Cozmesti si Vladeni. “Responsabilitatea sociala, de conceptie si organizare a calitatii examenelor nationale revine Ministerului Educatiei Nationale, dar interesul individual se conjuga cu cel social, deoarece societatea nu-si permite – nici din punct de vedere moral si nici financiar – sa valideze eronat un tânar, conferindu-i un loc nemeritat în comunitatea careia îi apartine. Experienta de pâna acum, în organizarea si desfasurarea examenelor nationale, a evidentiat aspecte ce trebuie îmbunatatite: asigurarea corectitudinii – respectarea aspectelor metodologico – administrative si autenticitatea evaluarii; regândirea finalitatilor examenului de bacalaureat, a formelor si instrumentelor de evaluare si compatibilizarea cu cele europene; reorganizarea structurii examenului de bacalaureat, în asa fel încât sa devina o forma de validare autentica a absolventilor de liceu, compatibila cu standardele europene”, se arata in concluziile de pe aceasta tema a prof. dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ. 

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Rezultatele concursului de creativitate în Fizică şi Tehnologii „Ştefan Procopiu” obținute de elevii Colegiului „Sadoveanu”

Redacția

Clasă de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, pepinieră pentru UMF Iași! 11 elevi au intrat cu note foarte mari la Medicină Generală

Redacția

Piesă de teatru online, pe pagina de facebook a Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu”

Oana Cordoneanu
Încarcă...