RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii vor susține primele simulări ale examenelor naționale

Avand in vedere faptul ca se doreste o imbunatatire a rezultatelor tinerilor, in judetul Iasi vor fi trei simulari. Urmeaza ca pe 30 ianuarie 2013, sa fie organizata o alta evaluare, la nivel de gimnaziu si liceu, la limba si literatura romana, din materia de la clasele terminale.

Aceasta va fi urmata, de pe data de 1 februarie, de o simulare pentru gimnaziu si liceu la matematica. O a doua simulare, din materia prevazuta in programele de examen, va avea loc la limba si literatura romana in data de 24 aprilie, iar la matematica, pe 26 aprilie. Pentru candidatii care sustin examenul de Bacalaureat, vor mai fi organizate, in plus, o simulare la istorie in data de 26 aprilie, precum si una la disciplinele la o proba scrisa la alegere a profilului si specializarii, in data de 22 aprilie. “Organizarea simularilor pentru examenele nationale sunt programate luna aceasta. In perioada 10 – 14 decembrie 2012, clase vizate sunt a VIII-a si a XII-a. Subiectele sunt unice la nivel judetean, propuse de Inspectoratul Scolar Judetean. Calendarul acestora este urmatorul: limba româna – 11 decembrie, de la ora 11.00, matematica si istorie – 13 decembrie, ora 11.00 iar la disciplinele corespunzatoare probei E(c) de la bacalaureat 14 decembrie, ora 11.00. Notele elevilor vor fi centralizate si analizate de catre ISJ, iar programa corespunzatoare a fost deja anuntata în scoli. In acest sens, temele orientative la limba româna – clasa a VIII-a fiind genul liric, genul epic si speciile literare precum basmul sau fabula. La clasa a XII-a, temele tin de: simbolismul si modernismul interbelic sau specii literare precum basmul cult sau nuvela. Temele orientative la matematica sunt la clasa a VIII-a: media aritmetica, media geometrica, rapoarte si proportii, procente, multimi de numere reale, intervale, reguli de calcul în R si triunghiul iar la clasa a XII-a: progresii aritmetice si geometrice, elemente de combinatorica, vectori în plan, operatii cu vectori, ecuatii ale dreptei în plan”, a prezent, intr-un raport oficial, prof. dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ. 

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

BAC 2012: Topul liceelor din Pașcani

Oana Cordoneanu

Elevi de la Miron Costin calificați la faza națională a concursului „Ștefan Procopiu”

Ema Roman

Peste jumătate dintre profesorii de matematică și științe sunt oameni de peste 50 de ani. În 10 ani va fi o criză de profesori calificați

Redacția
Încarcă...