RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Facturile pascanenilor sunt umflate cu apa chioara

Facturile uriase pentru plata apei potabile ii aduc la disperare pe pascaneni. Aproape zilnic, acestia depun plangeri la Primarie sau la Prest Serv Apa SA, pentru faptul ca sunt obligati sa plateasca foarte multe pierderi. Sunt exemple de abonati care consuma lunar aproximativ 2 mc de apa si le vin diferente de consum pe 3 – 4 mc.

Acest fapt a intrigat actuala conducere a municipiului Pascani, care de mai multe ori a cerut explicatii directorului Ioan Prisecaru, seful de la SC Prest Serv Apa Pascani.
Discutiile privind modul de facturare al celor de la PSA au avut loc si in ultima sedinta a Consiliului Local. Mai multi consilieri locali cat si parlamentarii pascaneni au atras atentia asupra nemultumirii oamenilor.
„Fiind si campanie electorala m-am intalnit cu foarte multi pascaneni si majoritatea acestora s-au plans de faptul ca au pe factura un consum de 2 mc de apa si trebuie sa plateasca pierderi de pana la 5 mc. Sunt niste sume destul de mari avand in vedere situatia veniturilor la ora actuala. Consider ca trebuie luate niste masuri in acest sens, ca nu este normal ceea ce se intampla. Trebuie facuta o analiza asupra acestor pierderi si acolo unde sunt probleme, sa se ia atitudine, sa nu fie nevoit cetateanul de rand sa plateasca mai mult decat consuma. Sunt greseli mari care trebuie reparate. Eu sunt dispus sa sprijin municipiul in continuare, mai ales pe accesarea de fonduri europene”, a precizat senatorul PSD, Florin Constantinescu.
Prezent la sedinta, directorul adjunct de la Prest Serv Apa Pascani a precizat faptul ca pascanenii platesc diferente de facturare si nicidecum pierderi. „Am explicat de atatea ori si tot nu s-a inteles. Ce se pierde pe conducte pana la intrarea in blocuri suportam noi, nu cetateanul care este abonat. Daca sunt pierderi in subsoluri sau pe conductele din interiorul scarii, atunci suporta proprietarii de apartamente. Noi nu facturam altceva decat consumul de pe bloc”, a spus ing. Emil Craciun, director adjunct de la PSA.
Interesant este faptul ca in sedinta ordinara de Consiliu Local, Ioan Prisecaru a venit cu o adresa in care isi cerea scuze pentru modul in care s-a facturat cateva luni, asta dupa ce o serie de cetateni s-au plans. „A fost o greseala de citire din partea oamenilor nostri si greseala a fost reparata. Pe lunile urmatoare, se va scadea acea diferenta de citire”, a explicat sec directorul Ioan Prisecaru, in sedinta ordinara de Consiliu Local. „Eu sunt curios de un singur lucru. Astfel de citiri este posibil sa se mai fi facut pana acum. Cei de la Prest Serv Apa s-au folosit de banii pe care cetatenii i-au platit pe aceste greseli de citire. Nu ar trebui sa le platiti penalitati celor care au platit? Ca dumneavoastra asa faceti. Se intarzie cu banii la facturare si puneti penalitati. Ei au platit niste bani care nu trebuiau si ar trebui sa platiti penalitati”, s-a adresat consilierul local Ioan Ionita in plenul sedintei.

Tevile vechi sunt de vina

  

Concluzia la care au ajuns edilii locali a fost ca nimeni nu este de vina, decat reteaua veche de distributie a apei. Fapt pentru care primarul Dumitru Pantazi face documentatie pentru accesarea unui fond european, cu scopul de a primi finantare pentru schimbarea distributiei de apa. „Am discutat deja la Guvern, la Ministerul Dezvoltarii, despre posibilitatea accesarii unui fond cu scopul de a schimba distributia de apa din oras. Sansele sunt destul de mari de a primi fonduri. Exista un program care se adreseaza oraselor cu operator propriu de distributie a apei si cu un maxim de 50.000 locuitori. Noi indeplinim aceste conditii. Finantarea programului se face prin Banca Europeana Investitii. Asteptam sa se dea drumul la program, cel mai probabil se va face anul viitor, si mai apoi, cu sprijinul parlamentarilor nostri, vom face tot posibilul sa beneficiem de proiect”, a declarat primarul Dumitru Pantazi.
„Viitorii parlamentari vor trebui sa sustina acest proiect, care se afla in proces de derulare cu Banca Europeana. Noi am discutat deja pe acest segment si urmeaza ca o comisie de la Bucuresti sa vina la fata locului, pe teren, si sa investigheze reteaua. Aceste pierderi trebuie inlaturate. Reteaua de distributie este veche si trebuie intr-adevar schimbata”, a declarat si deputatul PSD Neculai Ratoi.
„Eu am cerut conducerii Prest Serv Apa sa imi faca o documentatie, o inventariere, cu toata reteaua veche ce necesita a fi schimbata. Astfel ca atunci cand va veni comisia de la Ministerul Dezvoltarii, sa avem toate actele necesare pentru a i le pune la indemana”, a incheiat primarul Dumitru Pantazi.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Primăria Municipiului Pașcani a câștigat astăzi apelul în procesul cu Legume S.A. pentru cele 51 de hectare de la Blăgești

Răzvan Grecu

Edilul Pașcaniului a intrat în concediu, în plin scandal al imobilelor care nu sunt autorizate ISU

Marius Parteni

Barajul de pe Siret, pe ordinea de zi a Guvernului

Redacția
Încarcă...