RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Noi proiecte pentru primarul comunei Lespezi

Primarul comunei Lespezi si-a creionat o serie de proiecte importante pentru comunitate pentru anul 2013. Primarul Ioan Lazar urmeaza sa deschida o serie de santiere pe raza comunei cu scopul de a moderniza cateva obiective edilitare. Acesta a depus mai multe proiecte la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), unde a primit si aprobare.

„Am o serie de proiecte publice pentru cetatenii mei, pe întregul mandat 2012 – 2016, pe care mi-as dori sa le duc la îndeplinire. Nu le pot face pe toate, dar încerc macar pe cele mai importante sa le duc la îndeplinire. Legat de proiecte pe anul 2013, m-am axat pe asfaltarea unor strazi satesti si comunale si am încercat si sa prind finantare pentru câteva drumuri judetene, desi este de datoria Consiliului Judetean sa se îngrijeasca. Un exemplu este drumul DJ 208, Lespezi – Vânatori, cel care trece prin fata Caminului Cultural Lespezi, fiind vorba de 6 km de asfalt. Aici, pot fi sigur ca de la anul, drumul va fi asfaltat. Am discutat cu conducerea Consiliului Judetean si mi-au spus ca a fost prins la finantare proiectul respectiv. Tot legat de drumuri, vreau ca pâna la sfârsitul acestui an sa finalizez lucrarile la drumul comunal Heci – Probota. Aici avem de asfaltat 1,6 km, iar documentatia a fost depusa la Ministerul Dezvoltarii si mai mult decât atât, a fost si aprobata de ei pentru finantare în anul 2013 prin Masura 577”, a declarat primarul comunei Lespezi, Ioan Lazar. Acesta a mai precizat faptul ca pe lânga obiectivele sus mentionate, mai urmeaza a fi prinse la finantare alte obiective, care la fel au primit OK-ul din partea reprezentantilor Guvernului USL.

„Ma refer aici la asfaltarea a 1,7 km sat Dumbrava, pe drumul satesc si comunal, 500 m Lespezi (de la Fabricuta si pâna la Postul de Politie), 1,4 km de la Vasile Minciuna, trece pe la Primarie, si pâna la Biserica cu rit vechi. Mai avem prinsa o asfaltare pe o portiune de 400 m Heci – DJ 208 – Baza de receptie si 1,5 km Dj 208 Patule si alti 1,5 km de la scoala Heci, pâna în drumul judetean care face legatura cu localitatea Tatarusi”, a mai precizat primarul Ioan Lazar. Pe lânga asfaltarea drumurilor, conducerea Primariei are în vedere ca în urmatorul an sa treaca si la reabilitarea scolilor din Lespezi si din satele arondate.
„Avem de executat unele lucrari de reabilitare a scolii din satul Buda, a scolii din satul Heci, iar aici avem prinse pe proiect si grupurile sanitare din scoala Dumbrava si extinderea lor. De asemenea, dorim sa punem centrala termica în scoala din Lespezi si sa reabilitam si grupurile sanitare. Pe lânga proiectele de la scolile comunei, mai avem în plan pentru anul viitor sa amenajam Esplanada din centrul comunei, parcarea Primariei, si un alt aspect destul de important, pentru care avem aprobare de la Ministerul Dezvoltarii, este realizarea retelei de apa si canalizare în satul Lespezi, dar si satul Heci”, a mai declarat primarul comunei Lespezi Ioan Lazar.

  

 

sursa www.bzi.ro

 

Related posts

Avertisment pentru comercianții care vând marfă pe trotuarul din fața pieței vale!

Marius Parteni

Plângere penală împotriva conducerii medicale de la Spitalul CF Pașcani

Marius Parteni

Sensul giratoriu de la Kaufland a fost avizat

Marius Parteni
Încarcă...