RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Presiuni politice pentru un traseu de transport public in judet

Programul de transport judetean provoaca noi dispute printre transportatorii locali. In timp ce unii administratori au cateva mijloace de transport cu care circula zilnic pe drumurile distruse din judet, altii profita de functiile politice si isi fac loc pe anumite trasee.

Primarul liberal al comunei Siretel, Gheorghe Ancuta, este acuzat de concurenta neloiala de catre transportatorii din zona. Acestia sustin ca firma Sprinter AGM Siretel, administrata de sotia primarului, a intrat brusc pe un traseu din zona Pascaniului, desi ruta in cauza este atribuita legal altor transportatori. Administratorii firmelor Marius Universal SRL (licenta de  traseu pentru ruta Pascani – Valea Seaca – Contesti – Bursuc Deal – Heci – Lespezi – Siretel- Humosu) si Auto Trans Gam SRL (licenta de traseu pentru Pascani – Fantanele Ram – Topile Ram – Valea Seaca-  Contesti Ram – Heci Deal – Heci Gara – Lespezi – Siretel – Slobozia) au facut plangeri la Consiliul Judetean. Acestia au hotarari judecatoresti prin care li se da dreptate, insa mijloacele de transport ale Sprinter AGM continua sa circule nestingherite. Traseul Pascani – Heci – Siretel a fost cel blamat de administratorii celor doua firme. Concret, traseul a fost introdus de CJ in programul de transport judetean la presiunea consilierilor PNL. “Primarul are societate de transport si face ce vrea dumnealui acolo in zona. Am depus o plangere la Consiliul Judetean prin care am solicitat anularea hotararii de CJ din august 2009, respectiv radierea traseului Pacsani – Heci – Siretel, care a fost introdus in programul de transport. Propunerea a fost facuta de Consiliul Local Siretel, insa propunerea a fost respinsa de CJ pentru ca nu se respectau conditiile legale. Si totusi, aceiasi consilieri judeteni au propus repunerea traseului in program, hotararea fiind nelegala”, a mentionat Gheorghe Pavalache, administratorul Auto Trans Gam SRL. Tribunalul Iasi a dat o decizie favorabila celor doi transportatori inca din 2010 pentru anularea traseului Pascani – Heci – Siretel, decizie care nu a fost insa pusa in aplicare de conducerea judetului, prin Serviciul de Transport Public Judetean. Ambii administratori s-au adresat inclusiv prefectului pentru rezolvarea cazului.

Primar cu moara, cazan de tuica si microbuze

  

Cei doi administratori sustin ca vor merge pana in panzele albe si vor cere ca Ancuta sa inceteze cu presiunile politice pentru a-si mentine masinile pe traseele in cauza. Culmea, ruta Pascani – Heci – Lespezi a fost introdus si in noul program de transport judetean 2013 – 2019. “Eu am curse pe traseul Pascani – Siretel – Humosu, iar el a bagat curse atat pe Pascani – Siretel, cat si pe Humosu – Siretel. Are zece curse pe traseul Humosu – Siretel, desi e vorba de aceeasi comuna, iar acest traseu nu ar trebui inclus in programul judetean. Pe un program local nu poti sa bagi un traseu judetean. El are opt trasee judetene in jurul Pascaniului, are autogara in municipiu, moara in sat, firma de cablu in comuna, dar si un mare cazan de tuica. Mai mult, zilnic merge in Pascani cu masina primariei pentru a rezolva problemele firmei pe care o conduce acum nevasta-sa. Ne tot ameninta de vreo patru-cinci ani. Pe unele rute are trecut in acte autobuze si le face cu microbuze, pe motiv ca nu sunt oameni. Nimeni de la Consiliul Judetean nu a vazut acest lucru”, a sustinut Daniel Petrache, administratorul Marius Universal SRL.
In replica, primarul Gheorghe Ancuta sustine ca de fapt, cei aflati in ilegalitate sunt administratorii firmelor reclamante. Ancuta sustine ca nu are masini pe traseul respectiv si ca acesta este facut de cele doua societati. “Sa dovedeasca si apoi sa vorbeasca. Eu nu am niciun traseu la Siretel, nu circul pe acolo. Ei sunt un fel de reclamanti. Nu am traseu acolo, ci doar ei circula. Daca vor cearta, atunci sa facem cearta. Ei au oameni fara carte de munca si nici macar nu dau bilete. Lumea le tot face scandal, dar ei se fac ca nu stiu. Sa nu mai vorbeasca inutil”, a spus Gheorghe Ancuta.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Șefii Primăriei caută soluții pentru a stabili viitorul fostului sediu, al Bibliotecii Municipale!

Marius Parteni

Noul standard al integrității propus de guvernanți: pot primi donații de la infractori, dacă ele sunt trecute în declarația de avere

Redacția

Pășcănenii cer finalizarea lucrărilor pe strada Nicolae Iorga! Primăria mai face o negociere directă

Marius Parteni
Încarcă...