RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Ziua Constituției Republicii Kazahstan: ”Responsabilitatea noastră în fața generațiilor prezente și viitoare”

Pe data de 30 august, Kazahstanul sărbătorește Ziua Constituției, una dintre cele mai importante sărbători ale kazahilor, punctând momentul în care a fost adoptată Constituția Republicii Kazahstan.

Potrivit articolul 4 din Constituție, aceasta este cea mai înaltă lege a Kazahstanului, fiind adoptată, prin referendum, pe 30 august 1995.

Preambulul din Constituția Republicii Kazahstan subliniază, înainte de toate, importanța legalității, egalității și concordiei, dar și rolul Kazahstanului în comunitatea internațională.

A murit Ed Asner. Actorul american a câştigat şapte premii Emmy

  

30 Aug, 11:23 | Știri externe

Coreea de Nord pare să fi repornit un reactor nuclear: ”Indiciile sunt profund tulburătoare”

30 Aug, 10:41 | Știri externe

Liderul mișcării „fără mască” din Texas a murit de COVID-19, după ce a fost internat la ATI trei săptămâni. Cu ce s-a tratat el inițial

30 Aug, 10:09 | Știri externe

”Noi, oamenii din Kazahstan, uniți de o soartă istorică comună, considerându-ne o societate civilă și iubitoare de pace, dedicat idealurilor de libertate, egalitate și concordie, dorind să ocupe un loc demn în comunitatea mondială, realizând responsabilitatea noastră înaltă în fața generațiilor prezente și viitoare, pornind de la dreptul nostru suveran…”, se precizează în preambulul Constituției Republicii Kazahstan.

Nursultan Nazarbayev: ” Legea fundamentală prin care trăim astăzi”

 Într-unul din discursurile sale dedicate sărbătoririi Zilei Constituției, Nursultan Nazarbayev, Primul Președinte al Kazahstanului, s-a concentrat asupra istoriei constituționalismului din Kazahstan de la obținerea independenței:

”În primăvara anului 1995,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

FOTO-VIDEO | Un nou atac armat în SUA. Trei morți și 11 răniți după ce mai multe persoane au deschis focul asupra mulțimii, pe o stradă aglomerată din Philadelphia

Redacția

Directorii unei companii aeriene, puși să încarce și să descarce bagajele unor turiști / Unde s-a întâmplat

Redacția

Două insule din Grecia preferate de români intră într-un „minilockdown”. Când intră în vigoare măsura

Redacția
Încarcă...