RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Zi istorică pentru justiția ieșeană! Horodniceanu va fi numit șeful DIICOT

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Sectia pentru procurori, i-au dat aviz favorabil procurorului iesean Daniel Horodniceanu pentru ca acesta sa ocupe functia de sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Calm si atent la intrebarile care i-au fost adresate, procurorul iesean a raspuns la toate, desi unele pareau sa aiba sensuri ascunse. In prima faza, si-a prezentat proiectul de management dupa care a sustinut interviul. In urma celor doua probe desfasurate ieri dimineata, acesta a primit cinci voturi pentru si doua voturi impotriva.

“În sedinta din data de 4 mai 2015, dupa parcurgerea activitatilor prevazute în procedura de avizare, analizarea proiectului de management si sustinerea interviului, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat – cu majoritate de voturi – propunerea ministrului Justitiei de numire a domnului Daniel-Constantin Horodniceanu, procuror sef al DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi, în functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Propunerea pentru numirea domnului procuror Daniel-Constantin Horodniceanu în functia de procuror sef al DIICOT a fost înaintata Consiliului Superior al Magistraturii de catre ministrul Justitiei în data de 9 aprilie 2015″, se arata într-un comunicat de presa al CSM.

  

Acest aviz al CSM urmeaza sa fie trimis astazi pe masa presedintelui Klaus Iohannis pentru a fi facuta numirea oficiala in functie. “Echipa care va conduce DIICOT este important sa readuca spiritul acestei structuri de pâna acum. Trebuie readusa încrederea în rândul efectivelor de procurori. Este importanta specializarea procurorilor. Este foarte important ca procurorul sef sa se poata sprijini pe procurorii sefi de servicii”, a declarat Daniel Horodniceanu in cadrul interviului sustinut in fata membrilor CSM.

Horodniceanu a mai spus ca este important ca imaginea DIICOT în rândul opiniei publice, care a fost afectata si nu mai este atât de buna ca în urma cu câtiva ani, sa fie îmbunatatita prin intermediul Biroului de Informatii si Relatii cu Publicul. În timpul interviului, unul din membrii CSM l-a întrebat pe Daniel Horodniceanu cum ar reactiona daca un procuror de la o structura teritoriala a DIICOT s-ar afla la o masa cu un primar si un oficial de rang înalt si ar discuta despre un dosar, în loc sa socializeze. Horodniceanu a raspuns ca, daca ar fi procuror sef al DIICOT, ar cauta sa vada daca relatia dintre procurorul respectiv si persoanele cu care discuta este anterioara dobândirii calitatii de magistrat, ce l-a determinat sa intre în astfel de discutii si, mai ales, care este impactul respectivelor discutii asupra activitatii acelui procuror. El a adaugat ca, în cazul în care s-ar impune, ar sesiza procurorul general al României si ministrul Justitiei, pentru luarea unor eventuale masuri. Întrebat de ce nu ar sesiza direct Inspectia Judiciara, Horodniceanu a spus ca procurorul sef al DIICOT este subordonat direct procurorului general, acesta fiind motivul pentru care acesta ar fi primul sesizat, si nu Inspectia Judiciara.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Bătaie în parcul municipal, între două eleve minore

Redacția

WhatsApp introduce un sistem de verificare dublu

Redacția

Femeie din Șcheia, tâlhărită în această dimineață, la Pașcani

Ema Roman
Încarcă...