NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Zeci de cadavre de porci găsite la marginea localităţilor din județul Botoșani

30 de cadavre de porci au fost găsite pe câmp, în pădure sau pe cursurile de apă, în judeţul Botoşani, după apariţia focarelor de pestă porcină. Reprezentanţii DSVSA Botoşani îi sfătuiesc pe oameni să solicite ajutorul medicului veterinar, pentru că suinele pot avea şi alte boli, nu doar virus PPA.

 

„Au fost aruncaţi porci. Aşa fac oamenii în ziua de azi, aruncă porci. Sfatul meu este să nu le mai fie frică, să facă un dialog permanent cu Direcţia Sanitară Veterinară Judeţeană, pentru a putea lupta împreună împotriva virusului pestei porcine, să anunţe medicul veterinar despre orice îmbolnăvire sau mortalitate, că nu orice îmbolnăvire sau mortalitate înseamnă patologie pestă porcină africană, ceea ce s-a şi dovedit la toate mortalităţile pe care le-am găsit, pe care le-am adus, inclusiv porc sălbatic”, a spus Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani, Minodora Vasiliu.

Potrivit acesteia, animalele nu au avut pestă porcină africană, dar oamenii au aruncat leşurile de teamă că vor veni autorităţile să le omoare suinele, dacă s-ar confirma că vreunul dintre ele ar avea pestă porcină africană.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

O femeie din Pașcani cere cu disperare ajutor pentru fiica ei imobilizată la pat

Teona Gherasim

Superstiţii despre nuntă. De ce nu ai voie să porţi perle în ziua nunţii

Redacția

Pășcănean amendat pentru că a aruncat moloz într-o pubelă

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site