NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Washington Post: Un plan promițător pentru oprirea șuvoiului de bani din petrol al Rusiei (editorial)

„Rusia se scaldă în numerar”, a declarat recent pentru Wall Street Journal un economist de la Institute of International Finance. Nu e genul de știre financiară la care să fi sperat SUA și aliații lor, la mai bine de șase luni după ce președintele Vladimir Putin a atacat Ucraina, iar Vestul a răspuns prin sancțiuni economice – scrie ziarul american The Washington Post într-un editorial, citat de Rador.

Petrol rusescFoto: Ink Drop / Alamy / Alamy / Profimedia

Acele sancțiuni – incluzând popriri fără precedent de active – au fost într-adevăr masive și, cuplate cu retragerea voluntară a corporațiilor de pe piața rusă, au contribuit la aruncarea țării lui Putin în recesiune. Există însă o hibă majoră: exportul de petrol din Rusia a continuat, iar până în iulie Moscova câștigase de pe urma lui 74 de miliarde de dolari, conform Wall Street Journal.

Advertisements
  

E unul dintre motivele pentru care rubla s-a apreciat de fapt după invazia din 24 februarie. Rusia exportă acum un pic mai puțin petrol decât exporta în 2021, în parte din cauza interdicțiilor americane, canadiene și britanice, însă China și India – și țările europene lipsite de alte surse – continuă să cumpere petrol rusesc la prețuri în general mai mari decât anul trecut.

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

VIDEO Netflix a lansat primul trailer pentru sezonul final al “Casa de papel” / Când urmează să apară ultima parte a serialului

Redacția

Dragoș Pîslaru spune că unei tinere cu dizabilități locomotorii și mamei sale le-a fost refuzată urcarea în autobuz, în centrul Bucureștiului, chiar de către șoferi, iar unul a devenit agresiv / Europarlamentarul cere anchetă

Redacția

Copil căzut în gol de la 10 metri. Tragedie evitată datorită sacilor de gunoi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site