RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Vizita Papei la Iaşi: peste 30.000 de catolici sunt deja înscrişi pe liste

 

 

Reprezentanţii Episcopiei din Iaşi spun că interesul este unul mai mare decât s-au aşteptat, şi mai mare decât la ultimul eveniment major care a avut loc în Iaşi: beatificarea episcopului martir Anton Durcovici din 2014.

  

 

 

Peste 30.000 de catolici din Dieceza de Iaşi şi-au exprimat dorinţa de a veni la Iaşi la vizita papei Francisc care urmează să aibă loc pe 1 iunie, în urma centralizării listelor din cele peste 150 de parohii subordonate Diecezei. Reprezentanţii Episcopiei din Iaşi spun că interesul este unul mai mare decât s-au aşteptat şi mai mare decât la ultimul eveniment major care a avut loc în Iaşi, beatificarea episcopului martir Anton Durcovici din 2014, când circa 22.000 de persoane au fost prezente pe stadionul „Emil Alexandrescu“ din capitala Moldovei.

„Pregătirile, momentan, se desfăşoară în parametri normali, lucrăm îndeaproape cu Primăria Municipiului Iaşi pentru a vedea exact toate lucrurile care sunt de rezolvat şi încercăm să identificăm cea mai bună soluţie pentru ca toţi credincioşii care doresc să-l vadă şi să-l asculte pe Papa Francisc la Iaşi să poată veni în condiţii de siguranţă. Până la definitivarea programului oficial, au rămas aceleaşi date de referinţe: ziua de 1 iunie şi locul de întâlnire din faţa Palatului Culturii“, a declarat pr. Adrian Blăjuţă.

Deşi în acest moment nu se cunosc foarte multe detalii despre şederea la Iaşi a Suveranului Pontif, organizatorii spun că pe baza listelor întocmite va fi amenajat un sistem de intrare cu bilete gratuite, atât din motive de securitate, cât şi ca un număr cât mai mare de persoane să poată veni la Iaşi din întreaga dieceză. În această perioadă, în bisericile din parohiile catolice din dieceză au loc slujbe speciale închinate vizitei Suveranului Pontif, iar pentru promovarea evenimentului, Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a tipărit mai multe bannere mari cu mesajul Papei care vor fi duse în fiecare parohie. 

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

Cum ajung copiii români consumatori de droguri de la 13 ani

Redacția

Caniculă luni și marți. De miercuri vin ploile

Redacția

Curaj? Liberă iniţiativă? Antreprenoriat? Guvernarea de cârdăşie te vrea legat de stat

Redacția
Încarcă...