NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Virusul Zika schimbă planurile de acţiune în domeniul dezinsecţiei la nivelul municipiului Pașcani

Direcţia de Sănătate Publică a solicitat primăriilor din judeţ revizuirea planurilor de combatere a ţânţarilor, astfel încât să fie utilizate şi substanţe active pentru specia Aedes Albopictus, ţânţarul tigru asiatic.

 

“Acţiunile de desţânţărizare vor viza zonele cunoscute a fi posibile locuri de înmulţire a ţânţarilor, zona parcurilor, lacurilor, zonele cu apă stagnantă – subsoluri de bloc, inclusiv depozite de anvelope, cât şi zona verde din jurul spitalelor de boli infecţioase, în care există posibilitatea internării cazurilor suspecte de infecţie Zika de import”, se menţionează într-o adresă a DSP remisă localităţilor din judeţ.

Consiliul Local al municipiului Paşcani se va întruni astăzi într-o şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi a acesteia aflându-se şi aprobarea acţiunilor de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare. Acestea vor avea loc în perioada iunie-octombrie, pentru combaterea ţânţarilor, a larvelor de omidă păroasă, a şoarecilor şi şobolanilor.

Prin proiectul de hotărâre a CL care va fi supus azi dezbaterii, persoanele juridice şi fizice sunt obligate să participe la acţiunile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare atunci când li se solicită, refuzul fiind considerat contravenţie şi sancţionat cu amenzi cuprinse între 50 şi 500 de lei pentru persoane fizice, respectiv între 100 şi 1.000 de lei pentru firme.

Primăria municipiului Paşcani a propus pentru susţinerea acţiunilor de combatere a dăunătorilor suma de 150.000 de lei.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

AZI, cel mai important vot pentru Iași: cum se va cheltui miliardul! Proiectele principale

Redacția

4000 de dosare pe rol la Judecătoria Pașcani

Răzvan Grecu

PANTAZI, liber cinci zile: Edilul local a informat legislativul despre decizia luată!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site