NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Violența în școli. Elevii se simt mai în siguranță cu arme albe în buzunar

Concluzii îngrijorătoare îi fac pe inspectorii şcolari să lucreze la schimbarea unor regulamente. Poliţiştii spun că tot mai mulţi copii susțin că nu se simt în siguranţă la şcoală dacă nu au o armă albă în buzunar. Par să fie influenţaţi şi de părinţi, de vreme ce uneori chiar adulţii le cumpără bricege şi cuţite.

 

Elevii se ameninţă, se bat, iar uneori lucrurile scapă de sub control. Copiază un model, de acasă sau din societate, se înarmează şi devin infractori.

Noi am pornit de la datele statistice, numărul de cuţite pe care le-am găsit în şcoli. Am vrut să vedem dacă este un fenomen, dacă a luat amploare. Copii au spus că nu au nicio problemă dacă un coleg are un cuţin şi nu-l foloseşte”, spune comisarul şef Graţiela Văduva, şefa Serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Capitalei.

Conform studiului, unii părinţi consideră necesar să-şi înarmeze copiii. Chiar dacă ştiu că este ilegal să aibă arme, o parte din elevi poartă totuşi un cuţitaş sau un briceag pentru autoapărare. În ultimii doi ani, 10 astfel de obiecte au fost găsite asupra liceenilor din Bucureşti.

  

Familia a fost scăpată de sub controlul social. Suntem pregătiţi pentru orice în şcoală, mai puţin pentru a ne creşte copii”, crede sociologul Ana Bulai.

Se ajunge până la a fi elevi înjunghiaţi. Folosesc briceag cu lamă foarte mică, sau unghiere”, spune ofițerul IGPR George Popa.

Peste 240 de incidente s-au produs în unităţile de învăţământ din Capitală în ultimul an şcolar. În două rânduri, licenii au trecut peste intimidare şi au fost la un pas să-şi omoare colegii. Liceele cu profil tehnologic şi cele de la marginea Bucureştiului sunt, de regulă, locurile în care se produc astfel de evenimente.

Am solicitat directorilor modificarea regulamentului de ordine interioară pentru introducerea de prevederi care să permită controlul corporal sumar care se face prin sondaj la intrarea în unitate, nu de profesori sau de o firmă de pază, ci de către poliţişti, spune inspectorul școlar Constantin Trăistaru.

Statisticile publicate de Ministerul Educaţiei spun că anul trecut, în şcolile din România, au fost raportate 14.300 de cazuri de violenţă. Cele mai multe, peste 10.000, au fost agresiuni fizice şi tâlhării.

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Jandarmul-erou pentru un băiețel de 4 ani din Botoșani. S-a întors cu daruri după ce i-a salvat viața

Redacția

Zile de foc: Femeie scoasă din casă de pompieri, vegetaţie aprinsă în apropierea unei benzinării şi tone de furaje distruse

Marius Parteni

Firmă din Danemarca angajează şoferi profesionişti de tir

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site