NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Târg al meşterilor populari, începând de azi, în Piaţa Unirii

Aproximativ 40 de meşteri populari îşi vor arăta îndemânarea şi îşi vor expune produsele începând de astăzi în Piaţa Unirii din Iaşi. Evenimentul, intitulat „Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova“, Ediţia a X-a, se va desfăşura în perioada 3 – 5 noiembrie, fiind organizat de Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal „Moldova“, împreună cu Asociaţia „ART-Meşteşu­gurile Prutului“ şi Primărie.

 

Cei aproximativ 40 de meşteri, care vin din Moldova de pe ambele maluri ale Prutului, dar şi din alte zone ale ţării, îşi vor arăta talentul, dar şi frumuseţea pe care o are cultura şi arta naţională. Scopul evenimentului este acela de promovare a valorilor naţionale, a culturii tradiţionale româneşti, dar mai ales a obiceiurilor şi culturii din zona Moldovei şi Republicii Moldova.

Programul pregătit de către organizatorii şi meşterii invitaţi include atât ateliere de creaţie, în cadrul căruia se poate învăţa olăritul, pictura de icoane, încondeiatul ouălor, împletituri din fibre vegetale, sau ţesutul. Participanţii vor avea ocazia de a cumpăra produse autentice româneşti în cadrul expoziţiei cu vânzare pregătită de meşterii implicaţi în eveniment. Printre partenerii evenimentului se numără şi Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“ Iaşi, dar şi Colegiul „G. Ibră­ileanu“ Iaşi.

 Sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

 

Advertisements

Related posts

De mâine se distribuie tichetele sociale. Cei care au depus cereri se pot prezenta la sediul Primăriei vechi

Marius Parteni

Carnavalul fulgilor de nea – a XXVI – a ediţie (VIDEO)

Ema Roman

Pensiile vor fi plătite în avans, în intervalul 7-19 decembrie, înaintea Crăciunului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site