RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieEconomie și afaceri

Vin turcii pe A8! S-a desemnat câştigătorul unui lot important din Autostrada Unirii

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anuntat ieri antreprenorul care va construi cei 24,5 km din sectiunea A8 – finantata prin PNRR – cuprinsa intre Targu Mures si Miercurea Nirajului.

„Constructorul turc NUROL INSAAT VE TICARET A.S. are la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru finalizarea lucrărilor. Contractul, în valoare de 2,46 miliarde lei (fără TVA) include construcția a 36 de poduri/pasaje/viaducte, dintre care un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 256 metri.

Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora dacă este cazul”, a transmis directorul CNAIR .

Şi Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat luni că toate proiectele finanţate din PNRR intră, de astăzi, în linie dreaptă odată cu desemnarea câştigătorului pentru Secţiunea 1 a Autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ, parte a Autostrăzii A8.

  

Grindeanu spune că Autostrada va traversa Carpaţii şi va asigura prima conexiunea dintre Moldova şi Transilvania pe o rută de mare viteză.

El mai spune că Autostrada Târgu Mureş- Târgu Neamţ va traversa Carpaţii şi va asigura prima conexiunea dintre Moldova şi Transilvania pe o rută de mare viteză.

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/vin-turcii-pe-a8-s-a-desemnat-castigatorul-unui-lot-important-din-autostrada-unirii–367064.html

Related posts

O nouă avarie care a necesitat intervenția muncitorilor ApaVital. Nu a fost necesară sistarea apei la consumatori

Ema Roman

Vremea 31 octombrie – 28 noiembrie 2022. Când vine frigul în România

Redacția

Primarul se laudă că-și face treaba: plăți la zi pentru indemnizațiile de handicap și asistenții personali ai acestora!

Marius Parteni
Încarcă...