RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Volodimir Zelenski: „Astăzi avem mai multe decizii importante în domeniul apărării”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi-a anunţat luni seară compatrioţii că partenerii europeni au convenit asupra unui plan comun de livrare de muniţie pentru artileria ucraineană, în valoare de 2 miliarde de euro, în timp ce SUA au decis un nou ajutor militar, în valoare de 350 milioane de dolari, incluzând rachete pentru sistemele HIMARS.

Volodimir ZelenskiFoto: POU / Zuma Press / Profimedia

„Astăzi, avem mai multe decizii importante, în primul rând de apărare. Partenerii noştri europeni au convenit asupra unui plan comun de accelerare a livrării de obuze pentru artileria noastră. Această decizie este în valoare de 2 miliarde de euro. Ea prevede atât livrarea imediată, cât şi producţia de muniţie”, şi-a început Volodimir Zelenski mesajul video de luni seară, în care a prezentat bilanţul zilei, relarează News.ro.

  

„Acesta este un pas strategic. Ne dă încredere în unitatea noastră, în victoria noastră asupra statului terorist”, a subliniat preşedintele Ucrainei, exprimându-şi recunoştinţa faţă de partenerii europeni.

„Tot astăzi a fost anunţat un nou pachet de apărare din partea Statelor Unite. Acesta este în valoare de 350 de milioane de dolari. Include rachete pentru HIMARS, artilerie şi alte muniţii – tot ceea ce este cu adevărat necesar pentru a ne sprijini soldaţii.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Virgil Popescu: Piaţa gazului a fost manipulată clar de Gazprom / Atât timp cât vom depinde de gazul rusesc, nu cred că preţul va ajunge la nivelul din 2021

Redacția

Oficial OMS: Nu este necesară vaccinarea urgentă împotriva variolei maimuței

Redacția

Rafael Nadal revine în tenis – Așteptările fanilor, contrazise de spusele fostului lider ATP

Redacția
Încarcă...