RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Vița de Vie și orchestra simfonică: Filarmonica Brașov lansează un proiect digital care combină muzica ușoară cu cea simfonică

Concerte online, alături de artiști de renume din lumea muzicii ușoare românești, reprezintă noul proiect al Filarmonicii Brașov, transmite Rador. Primul concert al seriei a fost deja înregistrat și i-a avut ca protagoniști pe cei din formația Vița de Vie, alături de orchestra Filarmonicii, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu.

Instituția de cultură brașoveană va realiza o serie de înregistrări video, alături de artiști rock, pop sau jazz, care vor fi invitați să interpreteze piese din repertoriul lor alături de membrii orchestrei Filarmonicii.

„Mergem pe ideea unui proiect pe care l-am văzut și în America, în care trupe cunoscute sau artiști cunoscuți realizează niște înregistrări mai mult acustice, într-un cadru intim – cum ar fi o bibliotecă sau o sufragerie – și donează aceste evenimente către o cauză. Noi am creat un cadru intim în Sala Patria, pe scena noastră. Cu ce diferă proiectul nostru este că noi aducem și orchestra alături de aceste formații. (…) Avem o discuție de principiu cu anumite cinematografe din țară, să ruleze mici clipuri ale Filarmonicii Brașov înainte de începerea filmului. Am lansat deja toate canalele Amplify Concerts pe Youtube, pe Facebook, pe Instagram. Avem inclusiv o pagină pe filarmonicabrasov.ro.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

De ce sunt atât de multe semafoare pe galben intermitent în zona Unirii? Nicușor Dan vorbește de o lucrare neautorizată din Sectorul 3: ”Efectiv a tăiat nişte cabluri cu o cupă de excavator”

Redacția

Consilierul local Iulian Hușanu s-a răzgândit și aunță că nu mai demisionează din USR PLUS Iași. Cu o zi înainte își anunțase demisia, după ce presa a relatat despre contractele pe care firma sa le-a avut cu primării USR

Redacția

Accidentul de avion din Japonia: cinci persoane au murit

Redacția
Încarcă...