NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Putin i-a prezentat lui Erdogan planul „hub-ului de aprovizionare cu gaze” / Liderul rus, umilit din nou de omologul turc: l-a lăsat să aștepte la summitul de la Astana

Președintele rus Vladimir Putin i-a spus joi omologului său turc Recep Tayyip Erdogan că Turcia este cea mai fiabilă rută de livrare a gazelor către Uniunea Europeană și a propus construirea în această țară a ceea ce a numit un „hub de aprovizionare”, relatează Reuters.

Propunerea vine în contextul în care Rusia încearcă să își mențină influența energetică asupra Europei, redirecționând în același timp livrările de la gazoductele baltice Nord Stream, avariate luna trecută în urma unor explozii care fac încă obiectul unei anchete.

„În cursul activității acestui hub, pe care l-am putea crea împreună, bineînțeles, ar fi, de asemenea, o platformă nu numai pentru livrări, ci și pentru determinarea prețului, deoarece aceasta este o problemă foarte importantă – problema prețurilor”, i-a spus Putin lui Erdogan în cadrul unei întâlniri în Kazahstan.

„Astăzi, aceste prețuri sunt foarte mari; am putea cu ușurință să le reglementăm [la un nivel normal al pieței], fără nicio conotație politică”.

Advertisements
Advertisements
  

Putin a sugerat pentru prima dată miercuri că Rusia ar putea crea un important hub de gaze în Turcia prin redirecționarea livrărilor destinate conductelor submarine Nord Stream, care sunt avariate. Autoritățile suedeze și daneze investighează exploziile ca fiind acte de sabotaj,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cîţu, după ce miniştrii USR PLUS şi-au anunţat demisia din Guvern: „S-au comportat ca nişte copii răsfăţaţi”

Redacția

Garda de Coastă a SUA anchetează un vas de croazieră ce a provocat amânarea unei lansări a SpaceX

Redacția

Moscova afirmă că unităţi militare ucrainene se retrag din Severodoneţk şi vor să explodeze substanţe chimice

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site