RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Protest masiv în Tel Aviv, 80.000 de israelieni scandează împotriva Guvernului Benjamin Netanyahu/ Vărul premierului compară reformele judiciare cu Germania nazistă

Peste 80.000 de persoane protestează, sâmbătă seară, în Piața Habima din Tel Aviv, împotriva guvernului condus de Benjamin Netanyahu, conform estimării făcute de poliția israeliană, care a închis mai multe drumuri publice. Sute de persoane se adună și în Ierusalim sau Haifa, notează The Times of Israel.

Printre vorbitorii de la protest s-a numărat și Dan Netanyahu, văr primar al premierului în exercițiu. El a spus că mama sa, Shoshana Netanyahu, mătușa lui Bibi, care a fost ea însăși judecător la Înalta Curte, s-ar fi opus reformei dacă ar fi fost în viață dar și că reformele judiciare ale guvernului seamănă cu Germania nazistă, transmite Jerusalem Post.

Demonstrațiile marchează a doua săptămână în care opozanții guvernului lui Benjamin Netanyahu ies în stradă, protestând împotriva propunerilor ministrului justiției, Yariv Levin, de a zgudui sistemul judiciar prin limitarea severă a competențelor de control judiciar ale Curții Supreme de Justiție și prin consolidarea controlului politic asupra numirii judecătorilor, mai notează The Times of Israel.

Deși la Tel Aviv a început să plouă torențial, mulțimea de la protestul antiguvernamental aplaudă.

Advertisements
  

Organizatorii spun că se așteaptă ca zeci de mii de persoane să participe la mitinguri în următoarele ore.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un deputat rus propune o asociere de state după modelul Uniunii Sovietice, ce ar putea depăși granițele fostei URSS

Redacția

Venezuela îşi normalizează relaţiile cu Columbia prin numirea unui ambasador

Redacția

Dan Barna: Ştiţi filmele acelea în care urmăreşti până la sfârşit acţiunea, ca la final să descoperi că personajul care îl credeai pozitiv era exact cel negativ din spatele complotului? Asta se întâmplă în acest moment în România

Redacția
Încarcă...