NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Între disperare, imagini virale cu soldați jucându-se cu copiii refugiaților afgani și operațiuni CIA: Mai multe state au emis alerte privind riscul unor atacuri teroriste pe aeroportul din Kabul

Mai multe state au avertizat asupra unui risc crescut de atac terorist la aeroportul internațional din Kabul și le-au cerut cetățenilor să evite a călători în zona respectivă. Australia, SUA și Marea Britanie a emis alerte pentru cetățeni, în timp ce oamenii care sunt în afara zonei aeroportului fuseseră deja avertizați să plece imediat din regiune, relatează BBC.

Peste 82.000 de oameni au fost deja evacuați pe calea aerului de pe aeroportul din Kabul, care a căzut în mâna talibanilor în urmă cu 10 zile.

Toate statele fac eforturi să evacuzeze toată lumea până la 31 august, termenul pentru retragerea completă a trupelor americane din Afganistam. Mii de oameni încă așteaptă în incinta și în apropierea aeroportului din capitala afgană, în speranța că vor reuși să plece din țară.

Talibanii s-au opus extinderii termenului limită de 31 august, dar, în același timp, au promis să le permită cetățenilor străini și afgani să părăsească țara și după 31 august, potrivit secretarului de stat american Antony Blinken.

  

Niciuna dintre țările menționate nu a furnizat detalii legate de posibile atacuri teoriste, primii care au avertizat asupra riscului fiind americanii care au emis o alertă încă de duminică.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

O delegaţie a Parlamentului European efectuează o vizită în Slovenia pentru a evalua situația statului de drept

Redacția

De ce nu ar trebui să ne fie teamă că vaccinurile ARN mesager ne-ar schimba codul genetic

Redacția

VIDEO Liga 1: UTA Arad vs CFR Cluj 0-1 / Alexandru Chipciu a înscris cu o execuție spectaculoasă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site