NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO INTERVIU Tânără voluntară în vama Sighet: Despre fluxul de refugiați, nevoia de ajutor: „Nu știu unde merg, ce vor face mâine”. Povestea care a impresionat-o

Mădălina Tamaș are 25 de ani și ajută refugiații din Ucraina, în vama Sighetul Marmației, zi de zi. A vorbit cu G4Media/ENTR de la fața locului, despre atmosfera de la graniță, despre oamenii care vin și au nevoie de ajutor și cum se implică tinerii din zona Maramureșului în activitățile de voluntariat. A spus că reprezintă ONG „MM pentru Ucraina”.

„Tinerii din județ sunt implicați îndeosebi ca voluntari și când spun asta mă gândesc cu precădere la activitatea de pregătire a donațiilor, de primire și înregistrare a donațiilor la cele două centre puse la dispoziție de Consiliul Județean, apoi este partea de servicii de cazare și transport pe care tinerii le oferă alături de organizațiile la care ei fac voluntariat cât și de înregistrare a persoanelor care trec în România. Voluntarii se regăsesc în acest moment în tot acest lanț al serviciilor pe care noi le oferim”.

Advertisements

Discuția cu Mădălina a avut loc miercuri, 2 martie, ea a descris astfel impresiile privind fluxul de refugiați: „Oamenii care au ajuns în ultimele zile sunt cu siguranță mai confuzi, mai stresați, mai necăjiți și cu siguranță au nevoie de un suport mai crescut din partea noastră.

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Garcea şi Robi din Las Fierbinţi, dezbrăcaţi de Marcel Vela. De ce vrea să îi lase fără uniforme

Redacția

Alina Gorghiu, despre rotativa guvernamentală: Vom respecta angajamentele pe care această coaliţie şi le-a luat

Redacția

Aleksei Navalnîi consideră că operațiunea otrăvirii sale a condus la demarscarea regimului Putin

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site