RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Educația financiară a tinerilor ar trebui să înceapă de la părinți, numai așa vor deveni responsabili cu banii și vor avea un viitor strălucit (analist financiar și autor)

Educația financiară a tinerilor ar trebui să înceapă încă de acasă, de la părinți, fiindcă numai în acest fel pot deveni responsabili cu banii și știi cum să îi gestioneze, a declarat analistul financiar Denisa Dascălu pentru G4Media.ro.

  • Ea a lansat săptămâna trecută, la Bookfest, cartea „Secretul banilor. Educația financiară pe care nu o înveți la școală”, alături de Irina Chițu, la Editura Corint.

Întrebată ce a inspirat-o să scrie această carte, Dascălu a afirmat că „am văzut că există în societate o nevoie de educație financiară”.

De asemenea, referitor la cea mai mare provocare pe care o întâmpină tinerii în privința gestionării banilor, ea a spus că aceștia deseori nu își alcătuiesc un buget personal și confundă nevoile cu dorințele.

În opinia sa, pentru a avea un „viitor strălucit”, tinerii trebuie „să investească în ei și în educația lor”.

  

Redăm mai jos dialogul integral:

Rep: Ce v-a inspirat să scrieți această carte?

Denisa Dascalu: „În primul rând, am văzut că există în societate o nevoie de educație financiară și mi-am dorit ca prin cartea pe care o scriu să ajung cât mai aproape de tineri,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Sindromul Tate și impactul asupra tinerilor/ Psiholog: ”Structuri de personalitate psihopate/ Originea acestor comportamente vine din copilărie unde se experimentează o formă de abuz”

Redacția

Cinci persoane cu comportament suspect, oprite în centrul Capitalei. În maşina lor poliţiştii au descoperit săbii, cuţite şi bâte

Redacția

Moţiunea Orban. Ce le promite şeful PNL liberalilor pentru a-l alege încă o dată şef al partidului DOCUMENT

Redacția
Încarcă...