NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

VIDEO: Călătorie virtuală lângă Iași, la ultima ctitorie a lui Ștefan cel Mare: Mănăstirea Dobrovăț

Situată la 25 de km de Iași, Mănăstirea Dobrovăț poate fi vizitată oricând, peisajul mirific în care a fost zidită fiind un prim argument pentru o evadare cotidiană în zilele caniculare.

Cu ajutorul lui Liviu Mihai, care a filmat drumul, puteți urmări traseul Iași-Dobrovăț care urcă Buciumul, o cotește la dreapta prin pădure și traversează zona spre mănăstire.

Mănăstirea Dobrovăț este o mănăstire de călugări amplasată în zona Dobrovăț-Ruși a unicului sat al comunei Dobrovăț (județul Iași, România) și este ultima ctitorie a lui Ștefan cel Mare, acesta murind înainte de terminarea construcției. Mănăstirea se află la o distanță de 25 de kilometri sud-est de Iași și la 35 de kilometri nord de Vaslui, într-o fostă poiană înconjurată de codri seculari, pe malul pârâului Dobrovăț.

Regina Maria a României a vizitat Dobrovățul la 1 iunie 1917, scriind următoarele: “După dejun, am plecat la Dobrovăț, unul dintre Domeniile Coroanei. Drumul trece prin păduri de toată frumusețea, dar e lung și neînchipuit de rău… Netăgăduit, acest colț de țară e cât se poate de frumos, cu codri aproape neumblați, dar drumurile sunt îngrozitoare”.

ZIARUL DE IASI

loading...
Advertisements

Related posts

Astăzi, sărbătoare importantă: Izvorul Tămăduirii. Se face Agheasma Mică

Redacția

Sâmbătă, pelerinaj de Florii în centrul Pașcaniului

Ema Roman

Autenticitatea RAR nu mai este obligatorie la vanzarea unui vehicul

Redacția
Încarcă...