NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

VIDEO: Călătorie virtuală lângă Iași, la ultima ctitorie a lui Ștefan cel Mare: Mănăstirea Dobrovăț

Situată la 25 de km de Iași, Mănăstirea Dobrovăț poate fi vizitată oricând, peisajul mirific în care a fost zidită fiind un prim argument pentru o evadare cotidiană în zilele caniculare.

Cu ajutorul lui Liviu Mihai, care a filmat drumul, puteți urmări traseul Iași-Dobrovăț care urcă Buciumul, o cotește la dreapta prin pădure și traversează zona spre mănăstire.

Mănăstirea Dobrovăț este o mănăstire de călugări amplasată în zona Dobrovăț-Ruși a unicului sat al comunei Dobrovăț (județul Iași, România) și este ultima ctitorie a lui Ștefan cel Mare, acesta murind înainte de terminarea construcției. Mănăstirea se află la o distanță de 25 de kilometri sud-est de Iași și la 35 de kilometri nord de Vaslui, într-o fostă poiană înconjurată de codri seculari, pe malul pârâului Dobrovăț.

Regina Maria a României a vizitat Dobrovățul la 1 iunie 1917, scriind următoarele: „După dejun, am plecat la Dobrovăț, unul dintre Domeniile Coroanei. Drumul trece prin păduri de toată frumusețea, dar e lung și neînchipuit de rău… Netăgăduit, acest colț de țară e cât se poate de frumos, cu codri aproape neumblați, dar drumurile sunt îngrozitoare”.

  

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Lansare de carte la Clubul Copiilor. O profesoară din Pașcani prezintă volumul ”Amintirile unui geograf, rădăcini, așteptări, certitudini”

Răzvan Grecu

Marcel Pavel în concert la Pașcani, alături de orchestra Filarmonicii Botoșani

Oana Cordoneanu

Americani din Corpul Păcii la Zilele „Mihail Sadoveanu”

Redacția
Încarcă...